Μασάζ προσώπου: Πέντε λόγοι για να το δοκιμάσετε

Ποια τα οφέλη του μασάζ στο πρόσωπο και πώς μπορείτε να κάνετε μόνοι σας στο σπίτι. 

Μασάζ προσώπου: Πέντε λόγοι για να το δοκιμάσετε
Bigstock

Το μασάζ προσώπου περιλαμβάνει τεχνικές που βασίζονται στην άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία, στο πρόσωπο, τον λαιμό και τους ώμους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λοσιόν, έλαια ή μία κρέμα προσώπου, καθώς και ένα face roller εάν δεν θέλετε να κάνετε μασάζ με το πρόσωπο.

Το μασάζ προσώπου ενισχύει την υγεία της επιδερμίδας και βοηθά στη χαλάρωση των μυών του προσώπου. Έχει επίσης αναζωογονητική δράση και κάνει το δέρμα και το πρόσωπο να λάμπει.

Τα οφέλη του μασάζ προσώπου

Υπάρχου διάφοροι τύποι μασάζ προσώπου και τεχνικές που μπορείτε να δοκιμάσετε. Τα οφέλη όποιο και εάν επιλέξετε είναι πολλά.

Μειώνει τα σημάδια του χρόνο στην επιδερμίδα. Μελέτη του 2017 μελέτησε τις επιπτώσεις του μασάζ προσώπου με ειδικό εργαλείο. Οι συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν την ειδική συσκευή και αντιγηραντική κρέμα στο λαιμό και το πρόσωπο για 8 εβδομάδες. Η δράση της κρέμα ήταν πιο αποτελεσματική η εφαρμογή της συνδυάστηκε με το μασάζ προσώπου και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας μειώθηκαν τα σημάδια γήρανσης, οι ρυτίδες και βελτιώθηκε η υφή του δέρματος.

Αποσυμφορίζει τα ιγμόρια και τις κολπικές κοιλότητες πάνω από τα μάτια. Το μασάζ σε αυτήν την περίπτωση ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και μπορεί να μειώσει τους πονοκεφάλους.

Μειώνει την ακμή. Το μασάζ στο πρόσωπο ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τις πιθανότητες να εμφανιστεί ή να επιδεινωθεί η ακμή. Οι έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής δεν είναι πολλές, συνεπώς δεν υπάρχουν άλλα επιστημονικά συμπεράσματα.

Κάνει το δέρμα πιο λαμπερό. Σύμφωνα με έρευνα του 2002, το 59% των γυναικών που έκαναν μασάζ στο πρόσωπο υποστήριξαν ότι ένιωθαν πιο έντονο το αίσθημα της φρεσκάδας. Επίσης, το 50% ανέφεραν ότι ένιωθαν το δέρμα τους πιο σφριγηλό.

Μειώνει τις ουλές και τα σημάδια. Το μασάζ του προσώπου φαίνεται να μειώνει να μειώνει ουλές και σημάδια που υπάρχουν στο πρόσωπο. Επίσης, έρευνα του 2014 έδειξε ότι το μασάζ προσώπου είναι αποτελεσματικό στην μείωση του πόνου και ερεθισμών στο πρόσωπο.

Πώς να κάνετε μασάζ στο πρόσωπο στο σπίτι

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε βήμα-βήμα πώς θα κάνετε μασάζ μόνοι σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved