Ομορφιά για μαμάδες: Σπιτική μάσκα προσώπου για βαθιά ενυδάτωση

Ενυδατική μάσκα που ενυδατώνει και "τρέφει" την επιδερμίδα του προσώπου.

Ομορφιά για μαμάδες: Σπιτική μάσκα προσώπου για βαθιά ενυδάτωση
Bigstock

Η επιδερμίδα του προσώπου χρειάζεται καθημερινή ενυδάτωση για να διατηρήσει την ελαστικότητα και τη λάμψη της.

Πέρα από τη ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθείτε, οι σπιτικές μάσκες με φυσικά υλικά χαρίζουν στο δέρμα τη βαθιά ενυδάτωση που τόσο έχει ανάγκη.

Για παράδειγμα, το αγγούρι είναι ο «πρωταθλητής» της ενυδάτωσης ενώ το γιαούρτι παρέχει τα απαραίτητα προβιοτικά και το γαλακτικό οξύ που βοηθούν στη θρέψη και απολέπιση της επιδερμίδας.

Ingredients For Homemade Face Mask Honey, Lemon, Yogurt
Ingredients for homemade face mask honey, lemon, yogurtBigstock

Σπιτική μάσκα προσώπου για βαθιά ενυδάτωση ( κανονικό δέρμα)

Μάσκα με μέλι

Το μέλι είναι αντιβακτηριακό, επομένως είναι ιδανικό για τη θεραπεία και την πρόληψη της ακμής. Είναι επίσης γεμάτο αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών από το περιβάλλον που μπορεί να οδηγήσουν σε πρόωρη γήρανση.

Η Michelle Schlekewey, αισθητικός προτείνει μια μάσκα με κέλι και τυρί cottage. Όπως εξηγεί «το μέλι τονώνει την επιδερμίδα χάρη στις ενυδατικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες ενώ το τυρί cottage περιέχει σελήνιο, ένα απαραίτητο μέταλλο για νεανικό, λαμπερό δέρμα καθώς και βιταμίνης D».

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας βιολογικό ωμό μέλι (ζεστό)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τυρί cottage

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μπολ και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε να δράσει για 20 λεπτά πριν ξεπλύνετε και στεγνώσετε το πρόσωπό σας.

Αν το δέρμα σας δεν είναι κανονικό αλλά μικτό μπορείτε να δοκιμάσετε την ακόλουθη μάσκα:

avocado.jpg

Ενυδατική μάσκα προσώπου με αβοκάντο (μικτό δέρμα)

Υλικά

  • 1 ασπράδι αβγού
  • 1 αβοκάντο

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και απλώστε το μείγμα σε ολόκληρο το πρόσωπό σας για επιπλέον ενυδάτωση και θρέψη. Αφήνετε τη μάσκα στο πρόσωπό σας για λίγα λεπτά και ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

«Το ασπράδι του αυγού παρέχει τις απαραίτητες πρωτεΐνες και αμινοξέα στο δέρμα και το αβοκάντο τα υγιή λίπη και έλαια», λέει η Elina Fedotova, αισθητικός εξηγώντας ότι «η περιοχή t δεν χρειάζεται επιπλέον έλαια, έτσι τα ασπράδια των αυγών θα βοηθήσουν στο κλείσιμο των πόρων και στον καθαρισμό της επιδερμίδας».

Με πληροφορίες από το helloglow.co

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved