Ομορφιά για μαμάδες: Σπιτική μάσκα προσώπου για ρυτίδες

Με απλά υλικά μπορείτε να φτιάξετε μια σπιτική μάσκα που θα λειάνει τις ρυτίδες. 

Ομορφιά για μαμάδες: Σπιτική μάσκα προσώπου για ρυτίδες

Οι ρυτίδες κάνουν την εμφάνισή τους καθώς μεγαλώνουμε. Το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και χάνει την ελαστικότητά του με αποτέλεσμα να είναι εμφανείς κυρίως γύρω από τα μάτια, το στόμα και τον λαιμό.

Η διατροφή όπως και η κληρονομικότητα είναι παράγοντες που επηρεάζουν σημαντικά την υγεία και κατ΄επέκταση της επιδερμίδας.

Παρότι δεν μπορείτε να εξαφανίσετε ως δια μαγείας τις ρυτίδες, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι να μη δείχνουν βαθιές και να τις λειάνετε.

Μια τέτοια επιλογή είναι οι μάσκες προσώπου. Σας προτείνουμε λοιπόν μια σπιτική μάσκα ειδικά για ρυτίδες.

maska-sisfiksis.jpg

Σπιτική μάσκα με καστανή ζάχαρη και ελαιόλαδο

H καστανή ζάχαρη βοηθά στην απολέπιση του δέρματος αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα. Παράλληλα όμως προστατεύει την επιδερμίδα από τις επιπτώσεις της γήρανσης. Οσον αφορά το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία και παράλληλα ενυδατώνει και θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα, προστατεύοντάς την από την πρόωρη γήρανση, ενώ λειαίνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Υλικά

  • Μισό φλιτζάνι σκούρα καστανή ζάχαρη
  • Δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Φροντίστε να τρίψετε τη μαύρη ζάχαρη σε ένα μύλο ( ή στο multi) ώστε να γίνει μια λεία σκόνη. Στη συνέχεια, προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια λεία πάστα. Απλώστε την στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις κάνοντας απαλό μασάζ και ξεπλύντε με χλιαρό νερό.

Με πληροφορίες από το dermaessentia.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved