Ρυζόνερο: Τα οφέλη για την επιδερμίδα

Κι όμως, το νερό που βράζετε το ρύζι φαίνεται να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία της επιδερμίδας σας. 

Ρυζόνερο: Τα οφέλη για την επιδερμίδα

Τα οφέλη του ρυζόνερου για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε.

Bigstock

Το ρυζόνερο είναι το νερό στο οποίο βράζει το ρύζι. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες, κυρίως σε χώρες της Ασίας, για την φροντίδα της επιδερμίδας. Περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά, αμινοξέα και άλλες ενώσεις που είναι ωφέλιμες για το δέμα.

Τα οφέλη για την επιδερμίδα

Λαμπερό δέρμα. Το ρυζόνερο είναι κυρίως γνωστό για την ιδιότητά του να κάνει την επιδερμίδα πιο φωτεινή και λαμπερή μειώνοντας την ερυθρότητα και άλλα σημάδια στο δέρμα.

Ενυδάτωση. Το νερό ρυζιού ενισχύει την ενυδάτωση της επιδερμίδας διατηρώντας το δέμρα ενυδατωμένο και σφριγηλό.

Αντιγηραντικές ιδιότητες. Το νερό ρυζιού περιέχει αντιοξειδωτικά τα οποία βοηθούν στην προστασία του δέρματος από βλάβες ελεύθερων ριζών, προλαμβάνοντας έτσι την εμφάνιση σημαδιών του χρόνου και κηλίδων.

Μύθος ή αλήθεια οι ωφέλιμες ιδιότητες ρου ρυζόνερου για την επιδερμίδα;

Παρότι τον τελευταίο κυρίως χρόνο το ρυζόνερο έχει γίνει αρκετά δημοφιλές για τη φροντίδα της επιδερμίδας, οι μελέτες που έχουν γίνει είναι περιορισμένες. Τα ευρήματα, ωστόσο, που προέκυψαν από αυτές δείχνουν ότι το ρυζόνερο μπορεί να επηρεάσει θετικά την ελαστίνη του δέρματος, άρα και να μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το ρυζόνερο στη ρουτίνα ομορφιάς

Τόνερ νερού ρυζιού. Βάλτε λίγο ρυζόνερο σε ένα βαμβάκι και περάστε το ταμποναριστά από όλη την επιφάνεια του προσώπου.

Ρυζόνερο σε σπρέι. Βάλτε το ρυζόνερο στο δοχείο ψεκασμού και χρησιμοποιήστε το για ενυδάτωση και φροντίδα της επιδερμίδας. Ιδανικά χρησιμοποιήστε το σε καθαρή επιδερμίδα πριν το μακιγιάζ.

Μάσκα προσώπου με ρυζόνερο. Δημιουργήστε μία σπιτική μάσκα προσώπου με νερό ρυζιού και άλλα φυσικά και θρεπτικά συστατικά όπως είναι το μέλι, το γιαούρτι και το τζελ αλόης. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να δράσει για 15 με 20 λεπτά πριν την ξεπλύνετε με νερό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved