Τρεις τρόποι να χρησιμοποιήσετε το χαμομήλι στη ρουτίνα ομορφιάς

Πώς να αξιοποιήσετε το χαμομήλι για την περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Τρεις τρόποι να χρησιμοποιήσετε το χαμομήλι στη ρουτίνα ομορφιάς

Το χαμομήλι είναι εξαιρετικά ωφέλιμο και για την επιδερμίδα.

Bigstock

Το αφέψημα χαμομηλιού είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Η κατανάλωσή του προσφέρει χαλάρωση, βοηθά στον καλύτερο ύπνο, ανακουφίζει από φούσκωμα και αέρια, βελτιώνει συμπτώματα κατάθλιψης, καταπραΰνει τον πόνο που προκαλεί το προεμμηνοροϊκό σύνδρομο.

Τα οφέλη του, ωστόσο, δεν σταματούν εκεί. Το χαμομήλι χρησιμοποιείται κατά κόρον και σε προϊόντα ομορφιάς μίας και έχει ευεργετικές ιδιότητες και για την επιδερμίδα. Περιέχει πολυφαινόλες και φυτοχημικά που ενισχύουν την αναγέννηση των κυττάρων, συμβάλουν στην ανάπλαση της επιδερμίδας και καταπολεμούν τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το χαμομήλι στην φροντίδα της επιδερμίδας

DIY μάσκα προσώπου με χαμομήλι, μέλι και αλόη

Το μέλι είναι αγνό, θρεπτικό και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνες και μέταλλα είναι ιδανικό για τη φροντίδα της επιδερμίδας. Η αλόη αντίστοιχα έχει πάνω από 80 ενεργά συστατικά με αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση, τα οποία καθαρίζουν τους πόρους της επιδερμίδας, προλαμβάνουν τη λιπαρότητα, ενυδατώνουν το δέρμα και επιβραδύνουν τη γήρανση.

maska-omorfias-me-meli.jpg

Τι να κάνετε: Σε ένα μπολ ανακατέψτε τσάι χαμομηλιού, τζελ αλόης και μέλι μέχρι να έχετε ένα παχύρευστο και ομοιογενές μείγμα. Απλώστε τη μάσκα σε όλη την περιοχή το προσώπου εκτός από τα μάτια και αφήστε τη να δράσει για 10 με 15 λεπτά. Στη συνέχεια πλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και αφήστε το να στεγνώσει φυσικά.

Μαύρο τσάι και χαμομήλι για τα πρησμένα μάτια

Τα κουρασμένα και πρησμένα μάτια είναι αποτέλεσμα κόπωσης, άγχους και πολύωρης έκθεσης σε οθόνες.

Τι να κάνετε: Αναμείξτε σε ένα ποτήρι ίση ποσότητα από μαύρο τσάι και ρόφημα χαμομηλιού. Αδειάστε το μείγμα σε μία παγοκύστη και παγώστε. Μόλις είναι έτοιμα τα παγάκια, τυλίξτε ένα σε μία πετσέτα και ταμπονάρετε γύρω από τα μάτια για 5 με 10 λεπτά.

Scrub με βρόμη, μέλι και χαμομήλι για απολέπιση

Η βρόμη έχει αντιφλεγμονώδη και αντιαλλεργική δράση λόγω της περιεκτικότητάς της σε πολυφαινόλες και είναι ένα φυσικό και θρεπτικό συστατικό που συμβάλλει στην αντιμετώπιση της ακμής και της αφυδάτωσης της επιδερμίδας.

Τι να κάνετε: Σε ένα μπολ ανακατέψτε βρόμη, μέλι και αφέψημα χαμομηλιού μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώστε σε όλη την επιφάνεια το προσώπου εκτός από τα μάτια κάνοντας απαλό μασάζ. Αφήστε το scrub να δράσει και ξεπλύνετε με νερό.

Με πληροφορίες από bebeautiful.in

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved