Καστορέλαιο για τη μείωση της κυτταρίτιδας: Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πόσο αποτελεσματικό είναι το καστορέλαιο για τη μείωση της κυτταρίτιδας;

Καστορέλαιο για τη μείωση της κυτταρίτιδας: Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πώς να χρησιμοποιήσετε το καστορέλαιο για τη μείωση της κυτταρίτιδας;

Bigstock

Η κυτταρίτιδα είναι η εναπόθεση νερού και λίπους ανάμεσα στο δέρμα και στην ακριβώς από κάτω στοιβάδα, δηλαδή στον υποδόριο ιστό. Στα σημεία όπου εμφανίζεται -κυρίως σε γλουτούς και μηρούς- το δέρμα μοιάζει με «φλούδα πορτοκαλιού». Η εμφάνιση τις κυτταρίτιδας επηρεάζεται από πολλά πράγματα, όπως η γενετική, οι ορμόνες, η διατροφή, η άσκηση και η δομή του ίδιου του δέρματος. Αν και δεν μπορεί να εξαλειφθεί εντελώς, η ισορροπημένη διατροφή, ο περιορισμός στην κατανάλωση αλκοόλ και τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, όπως και η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού μπορούν να βοηθήσουν στη μείωσή της. Ακόμα ένας τρόπος; Η χρήση καστορέλαιου.

Τι είναι το καστορέλαιο;

Το καστορέλαιο είναι ένα φυτικό έλαιο που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για την αντιμετώπιση διάφορων παθήσεων λόγω των ιδιοτήτων του, ενώ χρησιμοποιείται κατά κόρων και ως βασικό υλικό σε καλλυντικά για την επιδερμίδα και τα μαλλιά.

kastorelaio.jpg

Μπορεί το καστορέλαιο να καταπολεμήσει την κυτταρίτιδα;

Δεν έχουν πραγματοποιηθεί κλινικές μελέτες που να αποδεικνύουν ότι το καστορέλαιο μπορεί να μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές ατόμων που έχουν χρησιμοποιήσει το καστορέλαιο για αυτόν τον σκοπό και έχουν δει αποτέλεσμα. Επίσης, μελέτη που διεξήχθη σε γυναίκες με έντονη κυτταρίτιδα έδειξε μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας στο δέρμα μετά τη χρήση φυτικού τζελ, το οποίο περιείχε μείγμα καστορέλαιου και άλλων φυσικών συστατικών.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το καστορέλαιο για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Αρχικά είναι σημαντικό να επιλέξετε καστορέλαιο καλής ποιότητας. Αναζητήστε ψυχρής έκθλιψης, χωρίς εξάνιο ή οργανικό καστορέλαιο. Αυτά τα χαρακτηριστικά εξασφαλίζουν ότι το λάδι υποβάλλεται σε ελάχιστη επεξεργασία και διατηρεί τις φυσικές του ιδιότητες.

Κάντε μία δοκιμή. Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα καστορέλαιου σε μια μικρή περιοχή του σώματός σας και περιμένετε να δείτε για τυχόν αλλεργίες για 24 ώρες.

Αξιολογήστε το αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε το καστορέλαιο καθημερινά, ιδανικά δύο φορές την ημέρας. Κατά μέσο όρο, η βελτίωση είναι ορατή μετά τους δύο μήνες χρήσης. Για να δείτε εάν το καστορέλαιο είναι αποτελεσματικό και στη δική σας περίπτωση τραβήξτε μια φωτογραφία πριν από τη χρήση και στη συνέχεια τραβάτε φωτογραφίες σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση.

Με πληροφορίες από healthnews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved