Καστορέλαιο: Τα οφέλη για την επιδερμίδα

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα οφέλη και τη χρήση του καστορέλαιου.

Καστορέλαιο: Τα οφέλη για την επιδερμίδα

Ποια τα οφέλη του καστορέλαιο για την επιδερμίδα;

Bigstock

Το καστορέλαιο είναι ένα φυτικό έλαιο που προέρχεται από τους σπόρους του φυτού Ricinus Communis. Είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για ιατρικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς.

Το καστορέλαιο είναι βασικό συστατικό σε πολλά καλλυντικά προϊόντα και αυτό λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων του για το δέρμα.

Τα οφέλη για το πρόσωπο

Το καστορέλαιο περιέχει αντιοξειδωτικά, αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ενώσεις και λιπαρά οξέα που ωφελούν το δέρμα. Πιο συγκεκριμένα, το καστορέλαιο βοηθά:

Στην πρόληψη των ρυτίδων. Επειδή το καστορέλαιο περιέχει αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε, πολλοί πιστεύουν ότι βοηθά στην καταπολέμηση και την πρόληψη των ρυτίδων.

Στην αντιμετώπιση της ακμής. Το καστορέλαιο είναι αντιβακτηριδιακό, αντιφλεγμονώδες και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ήπιας ακμής.

Στη μείωση του πρηξίματος. Το καστορέλαιο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και θεωρείται ότι μειώνει το πρήξιμο γύρω από τα μάτια.

Στην ενυδάτωση της επιδερμίδας

Στην επούλωση πληγών. Οι αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριακές του ιδιότητες βοηθούν στην πιο γρήγορη επούλωση των πληγών.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε

Το καστορέλαιο είναι αρκετά παχύρευστο, για αυτό και καλό είναι να αραιώνεται με λάδι καρύδας ή αμυγδάλου για να έχει και καλύτερη οσμή. Η αραίωσή του είναι πείσης χρήσιμη για να μην φράζει τους πόρους του δέρματος όταν χρησιμοποιείται. Κάποιοι το αφήνουν να δράσει όλη τη νύχτα, ενώ άλλοι το ξεπλένουν σε 30 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι στην αρχή να είστε πιο επιφυλακτικοί με τη χρήση του μέχρι να δείτε πώς θα αντιδράσει το δέρμα σας.

Πολλοί χρησιμοποιούν το καστορέλαιο και στα μαλλιά καθώς θεωρείται ότι προσφέρει ενδάτωση και προστασία από το σπάσιμο. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν αποδεικνύεται επιστημονικά.

Με πληροφορίες από healthnews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved