Ομορφιά για μαμάδες: Φτιάξτε το δικό σας dry shampoo με αγνά υλικά

Σπιτικό ξηρό σαμπουάν για τις μέρες που δεν προλαβαίνετε να λουστείτε.

Ομορφιά για μαμάδες: Φτιάξτε το δικό σας dry shampoo με αγνά υλικά

Σπιτικό dry shampoo με τρία υλικά.

Bigstock

Το ξηρό σαμπουάν, γνωστό και ως dry shampoo είναι σε μορφή σπρέι και καθαρίζει τα μαλλιά χωρίς νερό, δηλαδή χωρίς να χρειαστεί να λουστείτε. Είναι ιδανικό για τις μέρες που δεν έχετε πολύ χρόνο αλλά έχετε ανάγκη ένα φρεσκάρισμα στα μαλλιά και την εμφάνισή σας.

Στο εμπόριο υπάρχουν αρκετές επιλογές για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει, αν και πολύ εύκολα μπορείτε να φτιάξετε και το δικό σας στο σπίτι με αγνά υλικά.

Θα χρειαστείτε:

  • 2 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
  • 1½ με 2 κουταλιές της σούπας κακάο ή κανέλα
  • 6 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο της προτίμησής σας
  • Δοχείο που κλείνει αεροστεγώς

Τι πρέπει να κάνετε:

Βάλτε στο δοχείο το καλαμποκάλευρο και έπειτα το κακάο ή την κανέλα. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο της προτίμησής σας και ανακατέψτε καλά. Κλείστε καλά το δοχείο και χρησιμοποιήστε το με μικρές ποσότητες χρησιμοποιώντας ένα καθαρό πινέλο.

Tips

  • Στο σημείο αυτό να πούμε ότι το ξηρό σαμπουάν είτε είναι σπιτικό, είτε όχι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει το κανονικό λούσιμο και το κλασικό σαμπουάν. Αποφύγετε να το χρησιμοποιείτε κάθε μέρα και προσέξετε την ποσότητα που χρησιμοποιείτε.
  • Χρησιμοποιήστε κανέλα ή κακάο ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών σας. Εάν έχετε πολύ σκούρα μαλλιά προτιμήστε το κακάο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση προτιμήστε την κανέλα.

Με πληροφορίες από healthnews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved