DIY after sun κρέμα για όλη την οικογένεια - Πώς να τη φτιάξετε

Εύκολη κρέμα με μελισσοκέρι, αλόη και ελαιόλαδο.

DIY after sun κρέμα για όλη την οικογένεια - Πώς να τη φτιάξετε

Κρέμα με τζελ αλόης, ελαιόλαδο και μελισσοκέρι για την φροντίδα της επιδερμίδας μετά την έκθεση στον ήλιο. 

Bigstock

Το καλοκαίρι η επιδερμίδα χρειάζεται επιπλέον φροντίδα. Η χρήση του αντηλιακού δεν επαρκεί μίας και τόσο η έκθεση στον ήλιο, τη θάλασσα, τον αέρα, ταλαιπωρεί και αφυδατώνει το δέρμα.

Οι after sun κρέμες εξυπηρετούν αυτόν ακριβώς τον σκοπό: ενυδατώνουν το δέρμα και το καταπραΰνουν από τυχόν εγκαύματα και κοκκινίλες από τον ήλιο. Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορες κρέμες για μετά την παραλία, μπορείτε όμως κάλλιστα να φτιάξετε και τη δική σας χρησιμοποιώντας υλικά αγνά και ωφέλιμα για το δέρμα.

Πώς να φτιάξετε τη δική σας after sun κρέμα

Υλικά:

  • ½ φλιτζάνι λάδι καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας μελισσοκέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο κακάο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τζελ αλόης
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας

Διαδικασία:

Προσθέστε το έλαιο καρύδας το beeswax, το βούτυρο κακάο και το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να ομογενοποιηθούν.

Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το μείγμα θα γίνει πιο συμπαγές, αλλά ακόμα αρκετά υδαρές. Για να συμβεί αυτό θα χρειαστούν μερικές ώρες. Για να επισπεύσετε μπορεί να βάλετε το μπολ στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, όταν πια έχει παγώσει, βάλτε το τζελ αλόης και ανακατέψτε με ένα μείγμα χειρός. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Βάλτε το μείγμα σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε αμέσως.

krema-me-aloi.jpg

Τα οφέλη

Έλαιο καρύδας. Το λάδι καρύδας είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την επιδερμίδα και είναι βασικό συστατικό σε πολλά προϊόντα ομορφιάς. Έχει αντιβακτηριδιακές και ενυδατικές ιδιότητες και μειώνει τη φαγούρα και το ξεφλούδισμα μετά τον ήλιο.

Μελισσοκέρι. Το μελισσοκέρι είναι αντιφλεγμονώδες, αντιβακτηριδιακό και ένα συστατικό που θα δώσει στην κρέμα σας την σωστή σύσταση.

Βούτυρο κακάο. Το βούτυρο κακάο βγαίνει από τους κόκκους κακάο και μυρίζει υπέροχα. Επίσης, ενυδατώνει την επιδερμίδα και αντιμετωπίζει την ξηροδερμία.

Ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε βιταμίνης Α, D, E και Κ. Είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για την επιδερμίδα και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία διεισδύουν βαθιά στο δέρμα προσφέροντάς του έτσι ενυδάτωση και θρέψη.

Τζελ αλόης. Η αλόη είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Έχει πάνω από 80 ενεργά συστατικά με αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση, τα οποία καθαρίζουν τους πόρους της επιδερμίδας, προλαμβάνουν τη λιπαρότητα, ενυδατώνουν το δέρμα και επιβραδύνουν τη γήρανση.

Με πληροφορίες από ouroilyhouse.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved