DIY - Ενυδατική κρέμα με αλόη για την καλοκαιρινή φροντίδα της επιδερμίδας

Κρέμα με αγνά υλικά, κατάλληη για όλη την οικογένεια. 

DIY - Ενυδατική κρέμα με αλόη για την καλοκαιρινή φροντίδα της επιδερμίδας

Σπιτική κρέμα με αλόη - Πώς να τη φτιάξετε

Bigstock

Το καλοκαίρι η επιδερμίδα χρειάζεται επιπλέον φροντίδα. Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, η ζέση και οι υψηλές θερμοκρασίες, καθιστούν απαραίτητη την επαρκή και συχνή ενυδάτωση του δέρματος.

Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές κρέμες για ενυδάτωση και λείανση της επιδερμίδας. Όσοι αναζητάτε πιο… φυσικές λύσεις, μπορείτε κάλλιστα να φτιάξετε μία δική σας κρέμα στο σπίτι όπως η παρακάτω με αλόη και έλαιο αμυγδάλου.

Αλόη: Τα οφέλη για το δέρμα

Η αλόη είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες. Έχει πάνω από 80 ενεργά συστατικά με αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακή δράση, τα οποία καθαρίζουν τους πόρους της επιδερμίδας, προλαμβάνουν τη λιπαρότητα, ενυδατώνουν το δέρμα και επιβραδύνουν τη γήρανση.

Πώς να φτιάξετε μία καλοκαιρινή ενυδατική κρέμα με αλόη

Η παρακάτω κρέμα είναι κατάλληλη για όλες τις επιδερμίδες και θα κρατήσει το δέρμα σας ενυδατωμένο και απαλό καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Θα χρειαστείτε:

  • 2 κουταλιές της σούπας τζελ αλόης
  • 5-6 σταγόνες έλαιο αμυγδάλου
  • 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο (γιασεμιού ή κάτι άλλο)
  • 1-2 σταγόνες ροδέλαιο
  • 2-3 σταγόνες λάδι βιταμίνης Ε

Τι να κάνετε:

Σε ένα γυάλινο μπολ βάλτε το τζελ αλόης και το αμυγδαλέλαιο και ανακατέψτε. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο, τη βιταμίνη Ε, το ροδέλαιο και ανακατέψτε ξανά πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να αποκτήσει μία κρεμώδη υφή.

Πηγή συνταγής: veganfirst.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved