5 λόγοι που είναι απαραίτητη η ενυδάτωση προσώπου και σώματος

Η καθημερινή ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για ένα υγιές δέρμα, παρόλο που κάποιοι τη θεωρούν ως μια αισθητική συνήθεια.

5 λόγοι που είναι απαραίτητη η ενυδάτωση προσώπου και σώματος
Bigstock

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και χρειάζεται τακτική προσοχή για να παραμείνει νέο, χωρίς ατέλειες και υγιές. Είτε έχετε ξηρό, λιπαρό ή μεικτό δέρμα, πρέπει να ενσωματώσετε την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας στην καθημερινή ρουτίνα φροντίδας της, γιατί:

1. Επαναφέρει τα επίπεδα υγρασίας

Η ενυδάτωση βοηθά στην αποκατάσταση της υγρασίας και στην εξισορρόπηση των φυσικών επιπέδων pH του δέρματός σας, αποτρέποντας την ξηρότητα και τον ερεθισμό.

2. Διατηρεί ενυδατωμένη την επιδερμίδα

Οι ενυδατικές κρέμες δημιουργούν ένα φραγμό μεταξύ του δέρματος και του περιβάλλοντος. Με τον τρόπο αυτό, η υγρασία κλειδώνεται στην επιδερμίδα, διατηρώντας τα κύτταρα σας ενυδατωμένα για πολλές ώρες. Επίσης, καταπραΰνει το δέρμα, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό, στο ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα.

3. Μειώνει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων

Η καθημερινή ενυδάτωση διατηρεί την παραγωγή κολλαγόνου σε υψηλά επίπεδα, βοηθά στην ελαστικότητα της επιδερμίδας, προστατεύει από τις βλάβες των ακτίνων του ήλιου και προλαμβάνει τα σημάδια γήρανσης όπως οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές. Επιπλέον, η ενυδάτωση ‘’γεμίζει’’ το δέρμα σας, και κάνει ακόμη και τις υπάρχουσες λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, λιγότερο εμφανείς.

4. Αυξάνει το ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων

Καθώς μεγαλώνετε, η ταχύτητα ανανέωσης των κυττάρων του δέρματος επιβραδύνεται, γεγονός που οδηγεί σε θαμπό δέρμα. Η ενυδάτωση αυξάνει το ρυθμό ανανέωσης των κυττάρων και σας προσφέρει δέρμα φωτεινό γεμάτο υγεία.

Επίσης, επιταχύνει τον χρόνο αποθεραπείας του κατεστραμμένου δέρματος και σας βοηθά ν’ αποφύγετε νέα ξεσπάσματα, Έτσι, εάν έχετε σημάδια από ακμή ή έκζεμα, η συνεπής καθημερινή ενυδάτωση, θα σας βοηθήσει ν’ απαλλαγείτε από τα προβλήματα αυτά.

5. Βοηθά στον έλεγχο της ακμής

Η ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι ο κύριος στόχος για εσάς που έχετε λιπαρό δέρμα με τάση ακμής γιατί αποτρέπει τους πόρους να φράξουν από έλαια και ρύπους. Οι καθαροί πόροι παράγουν λιγότερο σμήγμα, που έχει ως αποτέλεσμα λιγότερη λιπαρότητα στην επιδερμίδα σας. Η καθημερινή ενυδάτωση θα σας βοηθήσει να ελέγξετε την ακμή.

Οι ειδικοί συνιστούν για ξηρή επιδερμίδα, τη χρήση μια λιπαρής ενυδατικής κρέμας για να προσφέρετε την απαραίτητη υγρασία στο δέρμα σας και να εξισορροπήσετε την περιεκτικότητα σε έλαια. Για λιπαρή επιδερμίδα όμως, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια ελαφριά μη λιπαρή ενυδατική λοσιόν με πολύ χαμηλή ποσότητα ελαίων.

Η CeraVe Moisturising Cream, προσφέρει αποτελεσματική ενυδάτωση καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, συμβάλλει στην αποκατάσταση του επιδερμικού φραγμού και βελτιώνει την όψη και την υφή της επιδερμίδας σας. Αυτή η πλούσια ενυδατική κρέμα, έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με δερματολόγους ειδικά για το ξηρό και πολύ ξηρό δέρμα. Η σύνθεσή της χωρίς άρωμα, είναι κατάλληλη για το ευαίσθητο δέρμα. Είναι η ιδανική ενυδατική κρέμα σώματος και προσώπου.

CeraVe-MoisturizingCream.jpeg

Η CeraVe Moisturising Lotion διαθέτει ελαφριά, μη λιπαρή υφή που ενυδατώνει την επιδερμίδα και αποκαθιστά τον φυσικό επιδερμιδικό φραγμό. Αυτή η λοσιόν προσώπου και σώματος προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση που διαρκεί, καθώς και ελαφριά σύνθεση που δεν φράσσει τους πόρους και δεν προκαλεί ατέλειες. Είναι υποαλλεργική, δεν προκαλεί ερεθισμούς και είναι απαλή στο δέρμα.

CeraVe_MoisturisingLotion.jpeg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved