Πώς να χάσετε λίπος από το πρόσωπο – Τρεις συμβουλές από ειδικούς

Αν θέλετε να χάσετε λίπος από την περιοχή του προσώπου, αυτές οι συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες.

Πώς να χάσετε λίπος από το πρόσωπο – Τρεις συμβουλές από ειδικούς
Bigstock

Συνήθως, όταν χάνετε βάρος παρατηρείτε και μια αλλαγή στο πρόσωπό σας. Τα μάγουλά σας δεν …φουσκώνουν και το νιώθετε πιο λεπτό.

Το λίπος όμως όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά συνολικά στο σώμα είναι δύσκολο να «εξαφανιστεί». Απαιτείται σωστή διατροφή και άσκηση, όπως τονίζουν οι ειδικοί.

Το πρώτο βήμα είναι να ακολουθήσετε μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες και να αυξήσετε την άσκηση. Καταναλώστε άφθονα λαχανικά, φρούτα και άπαχες πρωτεΐνες και αποφύγετε τα τρόφιμα που περιέχουν υψηλά επίπεδα πρόσθετων σακχάρων ή υδατανθράκων.

4b4378ae-prosopo.jpg

Παρακολουθήστε την πρόσληψη νατρίου

Ο Mike Bohl , MD, MPH, ALM, Διευθυντής Ιατρικού Περιεχομένου & Εκπαίδευσης στο Ro, θεωρεί ότι πιο σημαντικό που πρέπει να κάνετε αν θέλετε να χάσετε λίπος από το πρόσωπο, είναι να περιορίσετε σημαντικά το νάτριο. «Η αυξημένη κατανάλωση νατρίου προκαλεί κατακράτηση υγρών με αποτέλεσμα να αισθάνεστε πρησμένοι και φουσκωμένοι. Συχνά, αυτό το πρήξιμο είναι αισθητό και στο πρόσωπο. Η τήρηση μιας δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο μπορεί να σας βοηθήσει να δείχνει το πρόσωπό σας πιο αδύνατο. Γενικά συνιστάται στους ενήλικες να καταναλώνουν λιγότερο από 2.300 mg νατρίου την ημέρα (με λιγότερα από 1.500 mg νατρίου την ημέρα να είναι ακόμη καλύτερος στόχος).»

Επιλέξτε τροφές με καλές θερμίδες

Λαχανικά με "αρνητικές ή καλές θερμίδες" είναι τα καρότα, το σέλινο, το μαρούλι, τα αγγούρια και ορισμένα φρούτα. Η κατανάλωση τους σε συστηματική βάση μπορεί να είναι αποτελεσματική στην απώλεια λίπους σε όλο το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένου του λίπους του προσώπου.

prosopo-rutides.jpg

Κάντε ασκήσεις με αντιστάσεις

Ο Anthony J. Yeung, CSCS , ειδικός στο fitness και ιδρυτής του GroomBuilder , μοιράζεται μερικές συμβουλές προπόνησης για το πώς να επιτύχετε ένα πιο αδύνατο σώμα και ένα πιο αδύνατο πρόσωπο. Συνιστά να συνδυάζετε αερόβιες και ασκήσεις με αντιστάσεις δύο με τρεις φορές την εβδομάδα ( συνδυαστικά). Αν τρώτε υγιεινά το 80% του χρόνου όχι μόνο θα κάψετε λίπος και θερμίδες, αλλά θα δυναμώσετε και τους μυς, υποστηρίζει ο ίδιος.

Με πληροφορίες από το eatthis.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved