Ομορφιά για μαμάδες: Πώς θα μακρύνουν τα μαλλιά σας πιο γρήγορα

Με ποιους τρόπους τα μαλλιά σας μπορούν να μακρύνουν.

Ομορφιά για μαμάδες: Πώς θα μακρύνουν τα μαλλιά σας πιο γρήγορα
Bigstock

Αν και δεν υπάρχουν μαγικοί τρόποι για να μακρύνουν τα μαλλιά σας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ωστόσο ακολουθώντας ορισμένες συμβουλές μπορείτε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ας δούμε μερικές από αυτές:

Αποφύγετε τις αυστηρές δίαιτες

Σύμφωνα με την Δρ Lindsey Bordone, δερματολόγο στο ColumbiaDoctors και επίκουρη καθηγήτρια δερματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Columbia, οι αυστηρές δίαιτες επηρεάζουν την ανάπτυξη των μαλλιών

Όπως επισημαίνει, παρατηρείται έντονη τριχόπτωση όταν το σώμα βρίσκεται υπό πίεση λόγω δίαιτας η οποία συνεχίζεται μήνες μετά την ολοκλήρωσή της.

lipara-mallia.jpg

Ελέγξτε την πρόσληψη πρωτεΐνης

Η υιοθέτηση μιας καλά ισορροπημένης διατροφής με επαρκή πρόσληψη πρωτεΐνης είναι σημαντική για τη βέλτιστη ανάπτυξη των μαλλιών. «Γενικά, συνιστούμε 50 γραμμάρια πρωτεΐνης ή περισσότερο την ημέρα», αναφέρει η Δρ Lindsey Bordone.

Δοκιμάστε προϊόντα με έγχυση καφεΐνης

Η τοπική χρήση καφεΐνης έχει αποδειχθεί ότι δίνει ώθηση στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Προϊόντα, όπως σαμπουάν και μαλακτικές κρέμες με καφεΐνη μπορεί να αποτρέψουν την τριχόπτωση διεγείροντας τον μεταβολισμό και τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων.

Ανακαλύψτε τα αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Μελέτη μικρής κλίμακας διαπίστωσε ότι η τοπική εφαρμογή ελαίου από σπόρους κολοκύθας αύξησε σημαντικά την αναγέννηση των μαλλιών. Ωστόσο, απαιτούνται μελέτες μεγαλύτερης έκτασης για την περαιτέρω υποστήριξη αυτού του αποτελέσματος.

Άλλα αιθέρια έλαια όπως το έλαιο μέντας , το έλαιο jojoba και το έλαιο λεβάντας επίσης βοηθούν στην πρόληψη της τριχόπτωσης, σύμφωνα με έρευνα του 2020.

enidatomena-mallia-to-kalokairi.jpg

Κάντε τοπικό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

Ένα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής βοηθά να χαλαρώσετε και να ανακουφιστείτε από το το στρες. Όμως, σύμφωνα με μελέτη του 2016 μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση της υγείας των μαλλιών σας.

Αν και η μελέτη δεν έδειξε κάποια αξιοσημείωτη διαφορά στο μήκος των μαλλιών, πιστεύεται ότι ένα μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να βοηθήσει στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων κάτω από το δέρμα. Αυτό, με τη σειρά του, συμβάλει σε πιο πυκνά, πιο δυνατά μαλλιά που είναι λιγότερο πιθανό να σπάσουν.

Με πληροφορίες από το healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved