Ομορφιά για μαμάδες: Πώς να φροντίσετε τις φακίδες σας το καλοκαίρι

Μαμάδες με φακίδες, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές ομορφιάς τώρα το καλοκαίρι.

Ομορφιά για μαμάδες: Πώς να φροντίσετε τις φακίδες σας το καλοκαίρι
Unsplash.com / Gabriel Silvério

Οι φακίδες είναι ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Είναι χαριτωμένες και το καλοκαίρι είθισται να βγαίνουν ακόμα περισσότερες.

Τι προκαλεί τις φακίδες και γιατί είναι πιο έντονες το καλοκαίρι;

Οι φακίδες βγαίνουν λόγω ενός συνδυασμού γενετικής και έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία. Σε κάποιους ανθρώπους, τα κύτταρα του δέρματος παράγουν συστάδες μελανίνης που αναπτύσσονται άνισα στο πρόσωπό τους. Η έκθεση στον ήλιο κάνει τις συστάδες αυτές των φακίδων ακόμα πιο αισθητές.

Οι φακίδες είναι πιο συχνές σε άτομα με κόκκινα μαλλιά και ανοιχτόχρωμο δέρμα, αλλά διαφορετικές μορφές υπερμελάγχρωσης μπορεί να εμφανιστούν σε διάφορους τόνους δέρματος.

fakides-frontida-kalokairi.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Kenzie Kraft

Πώς θα φροντίσετε τις φακίδες σας το καλοκαίρι;

Περιορίστε την έκθεση στον ήλιο

Ίσως να το έχετε ακούσει ξανά, είναι όμως και το πιο σημαντικό. Όχι για να μην βγάλετε φακίδες, αλλά γιατί το δέρμα σας, ειδικά εάν είναι ανοιχτόχρωμο, χρειάζεται πιο επιμελή φροντίδα. Επίσης, το δέρμα με φακίδες είναι πιο επιρρεπές στην υπερμελάγχρωση συνεπώς, θα πρέπει να λάβετε και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Κάντε τη χρήση αντηλιακού Νο1 προτεραιότητα

Η χρήση αντηλιακού συνίσταται για όλους τους τύπους επιδερμίδας χειμώνα καλοκαιρι. Εάν έχετε φακίδες, η χρήση αντηλιακού είναι ακόμα πιο σημαντική για την επαρκή προστασία του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία.

Χρησιμοποιήστε καλλυντικά με αντιοξειδωτική δράση

Στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση αντηλιακών με αντιοξειδωτική δράση. Αυτό θα εξασφαλίσει την μείωση των ρυτίδων και θα προστατεύσει κατάλληλα το δέρμα από την ακτινοβολία του ήλιου και τις ελεύθερες ρίζες.

Ενυδάτωση όλον τον χρόνο

Η επαρκής ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι σημαντική όλον τον χρόνο, ένα παραπάνω το καλοκαίρι. Χρησιμοποιείτε την ενυδατική κρέμα σας σε καθημερινή βάση και σε συνδυασμό με την επιμελή χρήση αντηλιακού, το δέρμα σας θα είναι φρέσκο και λαμπερό.

Μην υποτιμάτε το καπέλο

Η προστασία από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο δεν περιορίζεται μόνο στη χρήση του αντηλιακού. Επενδύστε σε ένα κομψό καπέλο το οποίο μπορείτε να φοράτε στην παραλία ή ακόμα και στη βόλτα.

Με πληροφορίες από thedermatologyclinic.com, laladaisy.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved