Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας από το χλώριο της πισίνας

Χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε το δέρμα σας από το χλώριο της πισίνας.

Πώς να προστατεύσετε το δέρμα σας από το χλώριο της πισίνας
Bigstock

Το χλώριο στις πισίνες καταστρέφει παθογόνους μικροοργανισμούς, ιούς και μικρόβια ωστόσο μπορεί να προκαλέσει διάφορα προβλήματα στο δέρμα.

Ίσως παρατηρήσετε ότι η επιδερμίδα σας είναι ξηρή, τραχιά και αφυδατωμένη.

Σημειώστε ότι το χλώριο μπορεί και να επιδεινώσει σοβαρά δερματικά προβλήματα όπως το έκζεμα.

Ενυδάτωση

Γι΄αυτό είναι σημαντικό πριν πάτε στην πισίνα, να ενυδατώνετε πλήρως το δέρμα σας. Χρησιμοποιήστε μια ειδική λοσιόν σώματος για κολύμπι ή έλαια όπως ελαιόλαδο, λάδι καρύδας ή παιδικό λάδι για να δημιουργήσετε ένα προστατευτικό φράγμα μεταξύ του χλωρίου και του δέρματος για να εξουδετερώσετε την απορρόφησή του.

enidatosi-to-kalokairi.jpg

Ντους

Πριν μπείτε στην πισίνα, κάντε ένα ντους. Αυτό είναι σημαντικό γιατί το ξηρό δέρμα θα απορροφήσει γρήγορα το χλώριο του νερού και οι χημικές ουσίες θα εισχωρήσουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και θα προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά. Κάντε επίσης ένα γρήγορο ντους μετά το κολύμπι για να ξεπλύνετε το χλώριο.

Βιταμίνη C

Προσθέστε βιταμίνη C στη διατροφή σας και στην περιποίηση της επιδερμίδας σας. Αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό βοηθά στην προστασία του δέρματος από την υπεριώδη ακτινοβολία. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του μαυρίσματος στον ήλιο αναστέλλοντας την τυροσινάση, ένα ένζυμο που παράγει μελανίνη στο δέρμα που οδηγεί σε σκουρόχρωμο δέρμα.

antiliaki-krema-prosopou-spitiki.jpg

Αντηλιακό

Εφαρμόστε ένα καλής ποιότητας αντηλιακό πριν βγείτε στον ήλιο. Το αντηλιακό προστατεύει το δέρμα από τις ακτίνες UVA και UVB κατά την κολύμβηση και επίσης σχηματίζει ένα προστατευτικό στρώμα στο δέρμα, εμποδίζοντας το νερό της πισίνας να έρθει σε άμεση επαφή με το δέρμα. Χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος τουλάχιστον 15-20 λεπτά πριν μπείτε στην πισίνα και εφαρμόστε ξανά κάθε δύο ώρες που είστε έξω στον ήλιο.

Πετσέτα

Μην τρίβετε το δέρμα με πετσέτα μετά το κολύμπι στην πισίνα καθώς η τριβή που προκαλείται μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα.

Απολέπιση

Κάντε τακτικά απολέπιση του δέρματός σας για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα με φυσικά scrub σώματος. Στη συνέχεια ενυδατώστε το δέρμα μας με μια κρέμα σώματος.

Πηγή: femina.in

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved