Ομορφιά για μαμάδες: Πώς να εξαφανίσετε τις πανάδες του καλοκαιριού φυσικά

Εξαφανίστε τις πανάδες του καλοκαιριού με αυτά τα έξι αγνά υλικά.

Ομορφιά για μαμάδες: Πώς να εξαφανίσετε τις πανάδες του καλοκαιριού φυσικά
Bigstock

Πολλές γυναίκες βγάζουν πανάδες στο δέρμα και ιδιαίτερα του καλοκαιρινούς μήνες. Η καλύτερη αντιμετώπιση για τις πανάδες του καλοκαιριού είναι η πρόληψη με την χρήση αντηλιακού σε κάθε έξοδο από το σπίτι και την σωστή φροντίδα της επιδερμίδας. Ακόμα όμως και αν βγάλετε πανάδες, υπάρχουν τρόποι να τις εξαφανίσετε και μάλιστα με φυσικούς τρόπους χρησιμοποιώντας αγνά υλικά.

Τι είναι οι πανάδες του καλοκαιριού

Οι πανάδες ή αλλιώς μελάσματα είναι η εμφάνιση καφετί κηλίδων στην επιδερμίδα και κυρίως στο πρόσωπο. Εμφανίζονται πιο συχνά σε γυναίκες με σκουρόχρωμη επιδερμίδα, σε έγκυες ή σε γυναίκες με κληρονομική διάθεση.

Τα ακριβή αίτια εμφάνισης των πανάδων δεν έχουν ακόμα εξακριβωθεί, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, οι κυριότεροι παράγοντες είναι οι εξής:

  • Έκθεση στον ήλιο (πανάδες καλοκαιριού)
  • Ορμονικές μεταβολές
  • Προϊόντα που ερεθίζουν το δέρμα

Πώς θα εξαφανίσετε φυσικά τις πανάδες του καλοκαιριού

Χρησιμοποιήστε αγνά και φυσικά υλικά στη ρουτίνα της ομορφιάς σας και εξαφανίστε τις πανάδες.

Αλόη

Η αλόη χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στην φαρμακευτική και είναι ιδανική για να φωτίσει το δέρμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απλώσετε λίγο τζελ αλόης στο πρόσωπό σας το βράδυ πριν τον ύπνο και να αφήσετε το θαυματουργό φυτό να δράσει μέχρι το επόμενο πρωί.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο περιέχει οξικό οξύ, θεωρείται φυσικό λευκαντικό για αυτό και είναι ένα από τα καλύτερα προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις πανάδες καλοκαιριού.

Ανακατέψτε σε ένα μικρό μπολ μισό κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο μαζί με μισή κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατέψτε και απλώστε το μείγμα στα σημεία που έχετε τις πανάδες. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15 περίπου λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό.

miloksido-apwleia-varous.jpg

Χυμός κρεμμυδιού και κουρκουμάς

Το κρεμμύδι περιέχει βιταμίνη C η οποία εξαφανίζει τις πανάδες του καλοκαιριού. Επίσης ανοίγει τους πόρους και λειαίνει την επιδερμίδα. Βάλτε μισό κρεμμύδι στο μπλέντερ και χτυπήστε το για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να το αλεστεί τελείως. Προσθέστε λίγο κουρκουμά και ανακατέψτε. Χρησιμοποιήστε το μείγμα μόνο στα σημεία με τις πανάδες για λίγα λεπτά κι έπειτα πλυθείτε καλά.

Εκχύλισμα πράσινου τσαγιού

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες, ένα αντιοξειδωτικό που αντιεμτωπίζει τις πανάδες καλοκαιριού, τονώνει την επιδερμίδα και έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Οι κατεχίνες απομακρύνουν τις τοξίνες από το δέρμα και επιδιορθώνουν τα κύτταρα στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Χρησιμποιήσετε βαμβάκι για να το βουτήξετε στο πράσινο τσάι και με αυτό πιέστε απαλά στα σημεία με τις πανάδες.

Γάλα

Το γάλα ενυδατώνει το δέρμα σε βάθος και δίνει στην επιδερμίδα μία φυσική λάμψη.

Με πληροφορίες από swirlster.ndtv.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved