Ομορφιά για μαμάδες: Hacks για το καλοκαίρι που θα σας λύσουν τα χέρια

Καλοκαίρι και ομορφιά: Με αυτά τα tips θα φροντίσετε την επιδερμίδα και τα μαλλιά σας.

Ομορφιά για μαμάδες: Hacks για το καλοκαίρι που θα σας λύσουν τα χέρια

Unsplash.com / Jens Kreuter

Το καλοκαίρι δεν είναι μόνο ξέγνοιαστες στιγμές, παγωτά και θάλασσα. Έχει και τα αρνητικά του όπως για παράδειγμα την αφυδάτωση της επιδερμίδας, τα εγκαύματα από τον ήλιο, τα εκνευριστικά σημάδια από μπλούζες και μαγιό. Τα καλά είναι ότι λύσεις για όλα αυτά που αναφέρονται παραπάνω υπάρχουν και τις έχουμε συγκεντρώσει όλες σε αυτό το άρθρο για την ομορφιά.

Καλοκαιρινά hacks ομορφιάς για μαμάδες

Εξαφανίστε τα σημάδια μαυρίσματος με κουρκουμά

kourkoumas-omorfia.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Tina Witherspoon

Σας ενοχλεί το σημάδι από το μαγιό; Υπάρχει τρόπος να το κάνετε να φαίνεται λιγότερο αυτό το καλοκαίρι και το μυστικό ομορφιάς βρίσκεται σε δύο υλικά: τον κουρκουμά και το γάλα.

Τι πρέπει να κάνετε:

Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε γάλα με κουρκουμά και απλώστε το μείγμα στα σημεία που έχετε τα σημάδια από τα μαγιό. Ο κουρκουμάς έχει πολλά οφέλη για την επιδερμίδα και ένα από αυτά είναι να κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο ομοιόμορφη.

Κοκκίνησαν τα μαλλιά από τον ήλιο; Κάντε τα πιο σαντρέ με βασιλικό

Θα χρειαστείτε σαμπουάν και μερικά φύλλα βασιλικού.

Τι πρέπει να κάνετε:

Βράστε μερικά φύλλα βασιλικού σε καυτό νερό για περίπου δέκα λεπτά και μετά προσθέστε το νερό σε ένα μπολ. Προσθέστε στο μπολ λίγο σαμπουάν και ανακατέψτε καλά. Ο βασιλικός θα σας βοηθήσει να κάνετε τα μαλλιά σας πιο σαντρέ.

Μαυρίστε φυσικά με μαύρο τσάι

Η ομορφιά απαιτεί θυσίες και μπορεί να χρειάζεται χρόνο ειναι όμως η ιδανική φυσική λύση για μαύρισμα αυτό το καλοκαίρι.

mauro-tsai-omorfia.jpg

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / petr sidorov

Θα χρειαστείτε:

  • φακελάκια μαύρου τσαγιού
  • κρέμα σώματος

Τι πρέπει να κάνετε:

Βάλτε τα φακελάκια τσαγιού σε καυτό νερό για 3 λεπτά. Σε ένα μπολ βάλτε μία μικρή ποσότητα από κρέμα σώματος και στραγγίξτε στο ίδιο μπολ τα σακουλάκια του μαύρου τσαγιού. Ανακατέψτε και απλώστε την «ενισχυμένη» κρέμα σε όλο το σώμα. Επαναλάβετε καθημερινά για τουλάχιστον 20 μέρες και θα δείτε διαφορά.

Σέλερι και μέντα στο ξεφλουδισμένο δέρμα

Μετά το κάψιμο από τον ήλιο σειρά έχει το ξεφλούδισμα της επιδερμίδας. Δοκιμάστε το εξής: σε ένα μπλέντερ βάλτε λίγη σέλερι και μερικά φύλλα μέντας. «Χτυπήστε» τα για 3 δευτερόλεπτα και απλώστε το μείγμα στην περιοχή που ξεφλουδίζετε.

Ενυδάτωση επιδερμίδας με σπιτική ενυδατική κρέμα

Η επιδερμίδας χρειάζεται ακόμα περισσότερη ενυδάτωση το καλοκαίρι. Φτιάξτε τη δική σας ενυδατική κρέμα με έλαια εύκολα και πολύ γρήγορα.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε στο βίντεο που ακολουθεί.

Με πληροφορίες από cleverly.me

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved