Ομορφιά για μαμάδες: Μειώστε την κυτταρίτιδα με αυτά τα tips από τους ειδικούς

Τι να προσέξετε για να μειώσετε την κυτταρίτιδα.

Ομορφιά για μαμάδες: Μειώστε την κυτταρίτιδα με αυτά τα tips από τους ειδικούς

Η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις. Πάνω από το 80% των γυναικών έχουν κυτταρίτιδα κυρίως σε γλουτούς και πόδια ανεξάρτητα από την ηλικία και το σωματότυπό τους. Τα αίτια ποικίλουν και σχετίζονται από τον τρόπο ζωής, τις διατροφικές συνήθειες κτλ, μέχρι την κληρονομικότητα.

Η διαβάθμιση της κυτταρίτιδας

Ανάλογα με το πόσο έντονο είναι το πρόβλημα της κυτταρίτιδας υπάρχουν και οι αντίστοιχοι βαθμοί της κυτταρίτιδας. Έτσι έχουμε:

  • Βαθμός 0: Καθόλου κυτταρίτιδα
  • Βαθμός 1: Η κυτταρίτιδα είναι εμφανής μόνο όταν πιέζεται το δέρμα
  • Βαθμός 2: Η κυτταρίτιδα είναι εμφανής σε όρθια στάση
  • Βαθμός 3: Η κυτταρίτιδα είναι έντονη

Πώς θα μειώσετε την κυτταρίτιδα σύμφωνα με τους ειδικούς;

Για να είμαστε ειλικρινείς, η κυτταρίτιδα δεν γίνεται να εξαφανιστεί, μπορεί όμως να μειωθεί ή να προληφθεί. Ειδικοί δερματολόγοι και διατροφολόγοι, δίνουν τις συμβουλές τους.

Χρησιμοποιήστε μία βούρτσα σώματος

Οι βούρτσες σώματος είναι πολύ δημοφιλείς για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Η μέθοδος λέγεται αλλιώς και dry brushing και σύμφωνα με τους ειδικούς ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος.

«Το dry brushing βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, απολεπίζει το δέρμα και βοηθά το σώμα να απαλλαγεί φυσικά από τις τοξίνες. Επίσης, κάποιοι υποστηρίζουν ότι βοηθάει στη διάσπαση των εναποθέσεων λίπους κάτω από το δέρμα που μπορούν να οδηγήσουν σε κυτταρίτιδα» αναφέρει η δερματολόγος Lisa Harris.

Μασάζ κατά της κυτταρίτιδας

Και το μασάζ με τις κατάλληλες κινήσεις και στα κατάλληλα σημεία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κυτταρίτιδας. Τι να κάνετε στο σπίτι;

  • Ξεκινήστε από το πάνω μέρος του ποδιού σας
  • Βάλτε το ένα χέρι από την εσωτερική πλευρά του ποδιού σας και το άλλο από την εξωτερική.
  • Με απαλές κινήσεις τεντώστε το δέρμα από την εξωτερική προς την εσωτερική πλευρά και προς τα πάνω.
  • Επαναλάβετε τις κινήσεις για πέντε ακόμα φορές στην περιοχή.
  • Συνεχίστε τις κινήσεις και πιο κάτω στα πόδια μέχρι να φτάσετε στο γόνατο.
kuttaritida antimetopisi

Χρησιμοποιήστε προϊόντα κατά της κυτταρίτιδας με ρετινοειδή

«Οι θεραπείες με ρετινοειδή μπορούν να βοηθήσουν στην παραγωγή του κολλαγόνου» αναφέρει ο δερματολόγος Anton Alexandroff και συμπληρώνει: «επίσης ενισχύουν την διάλυση του λίπους και ειδικά σε συνδυασμό με μασάζ στην περιοχή».

Πίνετε άφθονο νερό

«Η αφυδάτωση του οργανισμού μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα της κυτταρίτιδας» αναφέρει η διαιτολόγος Penny Weston. «Αυτό συμβαίνει για το νερό απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα, ενώ χωρίς την επαρκή κατανάλωση νερού, οι τοξίνες αυτές μένουν στον οργανισμό και συσσωρεύονται σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος».

Βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας

Η συστηματική άσκηση και ιδιαίτερα η cardio βοηθά στη μείωση και την πρόληψη της κυτταρίτιδας, αλλά και γενικότερα στην καύση του λίπους.

Ένα εύκολο, ολιγόλεπτο πρόγραμμα που μπορείτε να κάνετε και στο σπίτι, είναι το παρακάτω.



Καταναλώστε τροφές που περιέχουν λεκιθίνη

Η λεκιθίνη είναι μία ουσία, άγνωστη στους περισσότερους, για την οποία όμως πολλοί διατροφολόγοι εγγυώνται ότι βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδα. Τροφές που περιέχου λεκιθίνη είναι:

  • Αυγά
  • Μήλα
  • Σόγια
  • Φυστίκια
  • Λάχανο
  • Μπρόκολο

Αποφύγετε το fast food και το αλάτι

Η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αλάτι μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση τοξινών και λίπους στο σώμα.» εξηγεί η γυμνάστρια Penny Weston. “Είναι λογικό λοιπόν η μείωση στη κατανάλωση τέτοιων τροφών να μειώσει και την κυτταρίτιδα»

Με πληροφορίες από goodto.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved