Ομορφιά για μαμάδες: Επτά λάθη που κάνεις στο μπάνιο και το ντουζ

  • Κάνεις μπάνιο πολύ συχνά
  • Χρησιμοποιείς το λάθος αφρόλουτρο
  • Δεν πλένεις την πετσέτα σώματος και μαλλιών αρκετά συχνά
  • Δεν πλένεις και δεν αλλάζεις συχνά το σφουγγάρι μπάνιου
  • Κάνεις μπάνιο με υπερβολικά ζεστό νερό
  • Δεν καθαρίζεις συχνά την μπανιέρα και το ακουστικό μπάνιου
  • Δεν βάζεις ενυδατική κρέμα αμέσως μετά
  • Δεν καθαρίζεις συχνά την κουρτίνα μπάνιου
Ομορφιά για μαμάδες: Επτά λάθη που κάνεις στο μπάνιο και το ντουζ

Το μπάνιο ή ακόμα και το γρήγορο ντουζ είναι κομμάτι της καθημερινής υγιεινής και της φροντίδας του σώματός σου. Πόσο σίγουρη είσαι όμως ότι το κάνεις σωστά;

Παρακάτω τα πιο συχνά λάθη που οι περισσότεροι κάνουμε στο μπάνιο :

Κάνεις μπάνιο πολύ συχνά

Το καθημερινό μπάνιο μπορεί να έχει γίνει πια συνήθεια, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι και ό,τι καλύτερο για την επιδερμίδα σου. Το συχνό πλύσιμο καταστρέφει τα καλά έλαια και βακτήρια που υπάρχουν στο σώμα σου με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται ξηρό, ερεθισμένο και αφυδατωμένο. Εκτός και αν γυμνάζεσαι, ιδρώνεις κτλ, προσπάθησε να κάνεις μπάνιο ανά δύο ή ακόμα και τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Χρησιμοποιείς το λάθος αφρόλουτρο

Τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια καταστρέφουν υπερβολικά πολλά βακτήρια, ακόμα τα «καλά» που λειτουργούν προς όφελος του δέρματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα κακά βακτήρια να μπορούν να εισχωρήσουν στο δέρμα πολύ πιο εύκολα. Τα σκληρά και δραστικά σαπούνια είναι επίσης πολύ πιο πιθανό να αφυδατώσουν την επιδερμίδα, συνεπώς προτίμησε τα πιο ήπια ή εκείνα που έχουν πρόσθετα έλαια και άλλα ενυδατικά στοιχεία.

Δεν πλένεις την πετσέτα σώματος και μαλλιών αρκετά συχνά

Οι βρεγμένες πετσέτες είναι εστία βακτηρίων, μούχλας και μικροβίων. Μία βρώμικη πετσέτα μπορεί να προκαλέσει μύκητες στα νύχια, φαγούρα, ακόμα και κονδυλώματα. Καλό είναι να αλλάζεις πετσέτα τουλάχιστον κάθε εβδομάδα και κάθε φορά που τη χρησιμοποιείς φρόντισε να την απλώνεις για να στεγνώσει καλά.

petsetes mpaniou

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / the blowup

Δεν πλένεις και δεν αλλάζεις συχνά το σφουγγάρι μπάνιου

Το σφουγγάρι μπάνιου μπορεί εύκολα να γίνει εστία μικροβίων για αυτό και είναι σημαντικό να το καθαρίζεις συχνά και να το αντικαθιστάς με ένα καινούριο κάθε τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Για να καθαρίσεις το σφουγγάρι μπάνιου, βύθισέ το σε μία λεκάνη με νερό και χλωρίνη και να το εφήσεις εκεί για μερικά λεπτά. Ξεπλύνετε πολύ καλά και αφήστε το να στεγνώσει μέχρι την επόμενη χρήση.

Κάνε μπάνιο με υπερβολικά ζεστό νερό

Ένα ζεστό μπάνιο, ιδιαίτερα τον χειμώνα, είναι ό,τι πρέπει μετά από μία κουραστική μέρα. Το ζεστό νερό απομακρύνει την λιπαρότητα του δέρματος και αφήνει την επιδερμίδα ξηρή και ερεθισμένη.

lathi lousimo malliwn

Δεν καθαρίζεις συχνά την μπανιέρα και το ακουστικό μπάνιου

Η μπανιέρα και το ακουστικό μπάνιου είναι εστία μικροβίων, βακτηρίων και μούχλας για αυτό και χρειάζονται συχνό και καλό καθάρισμα, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, αν όχι μετά από κάθε χρήση.

Δεν καθαρίζεις συχνά την κουρτίνα μπάνιου

Και η κουρτίνα μπάνιου γίνεται εύκολα εστία βακτηρίων και μούχλας, μην αμελείς λοιπόν το τακτικό της καθάρισμα. (Θυμήσου το άρθρο μας εδώ για το πόσο συχνά και πώς θα πρέπει να καθαρίζεις την κουρτίνα μπάνιου)

Δεν βάζεις ενυδατική κρέμα αμέσως μετά

Η ενυδατική κρέμα ή το γαλάκτωμα θα βοηθήσει το δέρμα σου να κρατήσει την υγρασία και την λιπαρότητα που χρειάζεται.

Με πληροφορίες webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved