Beauty Origins: 2 συντάκτριες και δεκάδες μυστικά ομορφιάς που «μυρίζουν» μαμά

Με αφορμή τη Γιορτή της Μητέρας, η διευθύντρια του Mothersblog.gr, Μαργαρίτα Νικολάου και η editor Άλκηστις Κοϊνάκη, μας αποκαλύπτουν τα μυστικά ομορφιάς που πήραν από τις μητέρες τους.

Beauty Origins: 2 συντάκτριες και δεκάδες μυστικά ομορφιάς που «μυρίζουν» μαμά

Από την «ιεροτελεστία» του μακιγιάζ και τον καθαρισμό, στην αλόη και όλα όσα μυρίζουν μητέρα, η Μαργαρίτα και η Άλκηστις μάς μιλούν για τις beauty συμβουλές που πήραν από τις πιο σημαντικές γυναίκες της ζωής τους, αλλά και για το απόλυτο beauty shopping destination, που έχει γίνει η αγαπημένη συνήθεια και για μαμάδες και κόρες.

Μαργαρίτα Νικολάου: Η μαμά ξέρει καλύτερα!

Έχω πει αρκετές φορές μέσα από τα άρθρα μου ότι οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν τεσσάρων. Έκτοτε η ζωή μου ήταν μοιρασμένη ανάμεσα στο Καρπενήσι (όπου ζούσα με τη γιαγιά και τον μπαμπά μου) και την Αθήνα (όπου ζούσα με τη μαμά μου).

Κάθε φορά που βρισκόμουν μαζί της, απολάμβανα κάθε στιγμή και κάθε δευτερόλεπτο. Βλέπετε, όταν τη μαμά σου τη βλέπεις μόνο 5-6 φορές τον χρόνο, θες να «ρουφάς» κάθε λεπτό που έχεις δίπλα της. Το ίδιο έκανα και εγώ. Αυτό που μου άρεσε περισσότερο από όλα, ήταν η στιγμή που ετοιμαζόταν να πάμε μια βόλτα.

Έφτιαχνε τα μαλλιά της προσεκτικά με τη βούρτσα και το πιστολάκι και αργότερα ακολουθούσε η «ιεροτελεστία» του μακιγιάζ. Τη θυμάμαι να πλένει το πρόσωπό της με σαπούνι και νερό και έπειτα να ταμπονάρει την αφράτη πετσέτα στο πρόσωπό της. Έπαιρνε το βαζάκι με το foundation, το άπλωνε στο πρόσωπό της και αργότερα περνούσε την πούδρα, με απαλές κινήσεις.

Ακολουθούσε το μαύρο μολύβι, που έβαφε με προσοχή τα μάτια της. Απέφευγε το eyeliner. «Θα δεις, ότι όταν μεγαλώσεις, αν δεν έχεις σταθερό χέρι δεν θα το θες ούτε εσύ. Ξεκίνα με ένα μαύρο μολυβάκι να δίνει ένα όμορφο τελείωμα στα μάτια σου» τη θυμάμαι να μου λέει, ενώ παράλληλα μου ζητούσε να μην την κουνάω. Δεν μπορώ να θυμηθώ ποιο μολύβι χρησιμοποιούσε τότε αλλά τώρα χρησιμοποιεί το Pupa, Natural Side Eye Pencil στην απόχρωση Deep Black είναι και δικό μου αγαπημένο πλέον!

Μπορείς να το κάνεις δικό σου με ένα κλικ εδώ

Αφού έβαζε μια ελαφριά σκιά, μάσκαρα και ρουζ, τελείωνε με το μολύβι χειλιών. Ακόμη έχω στη μνήμη μου τον τρόπο με τον οποίο τραβούσε τις γραμμές. Τόσο προσεκτικά. Τόσο όμορφα. Τέλος, έβαζε το κραγιόν της, ταμπονάριζε ελαφριά με μια πούδρα, κουνούσε πάνω κάτω τα μαλλιά της, τα ψέκαζε ελαφρά με μια λακ και ήταν έτοιμη να βγούμε. Φυσικά, δεν παρέλειπε ποτέ, να περάσει το πινέλο του ρουζ από το μυτάκι μου και τα μάγουλά μου.

Οι συμβουλές της που ακολουθώ μέχρι και σήμερα

Με τη μαμά μου έχουμε 16 χρόνια διαφορά. Είναι μικρή, είμαι μικρή και ακόμη και τώρα ακούω και ακολουθώ τις συμβουλές, που έχει να μου δώσει. Κάποιες από αυτές τις έχω δώσει ήδη και εγώ με τη σειρά μου στην 12χρονη κόρη μου.

Καλό καθαρισμό το πρωί και το βράδυ

Η μαμά μου με δίδαξε ότι ήταν (και είναι ακόμη) σημαντικό, να πλένω πολύ καλά το πρόσωπό μου, όταν ξυπνούσα το πρωί και πριν πέσω το βράδυ για ύπνο. Ομολογώ δεν το έκανα πάντα αλλά με τα κατάλληλα προϊόντα, έμαθα να κάνω αυτό το δώρο στον εαυτό μου και οι επιλογές που βρίσκω στο Scarletbeauty.gr είναι στ' αλήθεια μοναδικές! Για την ημέρα της μητέρας μάλιστα, υπάρχει και ένα πολυτελές Set 2 προϊόντων Estée Lauder που περιέχει ένα καθαριστικό προσώπου και τον θρυλικό νυχτερινό ορό επανόρθωσης Advanced Night Repair σε special Spring Gift Box!

Μπορείς να το κάνεις δικό σου με ένα κλικ εδώ!

Αντηλιακό ό,τι και αν γίνει

Ακόμη ένα μυστικό της ήταν το αντηλιακό. Η μαμά μου είναι και δείχνει ακόμη πιο νέα και αρκετοί της κάνουν κομπλιμέντα για το δέρμα της. Αυτό συμβαίνει γιατί φροντίζει το πρόσωπό της καλά και δεν βγαίνει από το σπίτι, αν δεν φορέσει αντηλιακό. Το ίδιο κάνω εγώ και το ίδιο κάνει και η κόρη μου. Κάθε πρωί, πριν φύγουμε από το σπίτι φοράμε μια ενυδατική κρέμα προσώπου με αντηλιακή προστασία.

«Δεν θέλω να βάφομαι, μαμά»

Μία από τις διαφωνίες που έχω με τη μαμά μου τα τελευταία χρόνια είναι το μακιγιάζ. Δεν έχω χρόνο το πρωί να βαφτώ και βαριέμαι το ντεμακιγιάζ, όταν γυρίζω από το γραφείο στο σπίτι. Ωστόσο, κάποιες φορές η δουλειά μου απαιτεί κάποιο έκτακτο γύρισμα, κάποια έκτακτη φωτογράφιση ακόμη και συνάντηση. Γι' αυτό η μαμά μου φρόντισε να με βοηθήσει να φτιάξω ένα νεσεσέρ, που υπάρχει πάντα μέσα στην τσάντα μου με ένα κλικ στο Scarletbeauty.gr. «Ένα lipstick σε απαλή απόχρωση, μια κρέμα BB, ένα ρουζ και μια μάσκαρα είναι αρκετά», όπως λέει και εκείνη, για να δώσουν μια νότα φρεσκάδας και ζωντάνιας στο δέρμα μου.

Τα περισσότερα από τα μυστικά της, τα εφαρμόζω ασυναίσθητα στην καθημερινότητά μου και κάθε φορά που βλέπω τη Νικόλ να κάθεται δίπλα μου στον καθρέφτη και να με ρωτάει, «τι είναι αυτό...», «τι είναι το άλλο...», «γιατί βάζεις αυτό...», «γιατί βάζεις το άλλο...», θυμάμαι εμένα που έκανα ακριβώς τα ίδια και στη δική μου μαμά.

Η φωνή της μαμάς μου είναι πάντοτε στο μυαλό μου, και όταν πολλές φορές δεν έχω τη δύναμη ή και το χρόνο να ακολουθήσω τις συμβουλές της, καταφέρνω να το κάνω γιατί στην πραγματικότητα, η ομορφιά είναι ένα δώρο στον εαυτό μου μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά. Από την ημέρα που ανακάλυψα το Scarletbeauty.gr, τον απόλυτο luxury beauty shopping προορισμό, η ομορφιά έγινε ακόμα πιο προσιτή, πιο προσβάσιμη, πιο εύκολη.

Πιάνω τον εαυτό μου να «χαζεύει» τα ατελείωτα προϊόντα ομορφιάς για να χαλαρώσω, με τη Νικόλ περνάμε ώρες γεμίζοντας το καλάθι μας και από εκεί διάλεξα το δώρο που –λογικά- έχει ήδη φτάσει στα χέρια της μαμάς μου. Με ένα κλικ, πανεύκολα, με ασφάλεια και τόσο απλά, αφού υπάρχει ειδικό section με έτοιμα πακέτα δώρου για κάθε γούστο και κάθε τύπο… μαμάς!

Δες τα όλα εδώ και κάντα δικά σου με ένα κλικ!

Το Scarletbeauty.gr τελικά, είναι ένα από τα beauty μυστικά που θα περάσω και εγώ στο κοριτσάκι μου.

Άλκηστις Κοϊνάκη: Το δικό μουbeauty icon

Δεν χορταίνω να βλέπω παλιές φωτογραφίες της μαμάς μου. Κάτι ο αέρας μίας άλλης εποχής, κάτι το ότι η μητέρα μου ήταν πραγματική καλλονή στα νιάτα της, μου αρέσει να ξεφυλλίζω τα άλμπουμ της και να σκέφτομαι όλα όσα έχει ζήσει η γυναίκα που θαυμάζω περισσότερο στον κόσμο: Η μαμά μου.

Η μητέρα μου πάντα πρόσεχε την εμφάνισή της. Φρόντιζε και φροντίζει την επιδερμίδα της με σχολαστικότητα και ανέκαθεν της άρεσαν τα καλλυντικά, οι κρέμες, τα αρώματα. Δεν είναι τυχαίο ότι αν και 66 ετών -πατημένα σε μερικές ημέρες- φαίνεται πολύ νεότερη. Σαφώς τα γονίδια έχουν παίξει τον ρόλο τους, όμως τα μικρά μυστικά ομορφιάς της είναι αυτά που κάνουν τη διαφορά. Μυστικά που με κάθε ευκαιρία λέει σε εμένα και στις αδερφές μου ξανά και ξανά και περιλαμβάνονται πλέον και στη δική μου beauty ρουτίνα.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν…

#1 Καλή αντηλιακή προστασία όλον τον χρόνο

Μεγάλωσα στην Κρήτη και αν έπρεπε να χρησιμοποιήσω μόνο δύο λέξεις για να περιγράψω τις αναμνήσεις των παιδικών μου χρόνων αυτές θα ήταν «ήλιος» και «θάλασσα». Αυτό που ακούμε ολοένα και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, για την απαραίτητη χρήση του αντηλιακού όλο τον χρόνο, για τη μητέρα μου ήταν και είναι κανόνας εδώ και δεκαετίες. Το αποτέλεσμα; Στα 66 της χρόνια μοιάζει τουλάχιστον δέκα χρόνια νεότερη και η επιδερμίδα της είναι υγιής και λαμπερή.

Λατρεύουμε και οι δύο την Anne Möller, Age Sun Resist BB Crema SPF50 την οποία βρίσκεις αποκλειστικά στο Scarletbeauty.gr

#2 Επαρκής ενυδάτωση

Η μαμά μου έχει μία χαρακτηριστική μυρωδιά. Είναι μία μείξη του αρώματός της και της ενυδατικής κρέμας που χρησιμοποιεί από τότε που τη θυμάμαι. «Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω δεν σου έχω πει;» λέει κάθε φορά που βλέπει το δέρμα μου θαμπό και ξηρό. Και έχει δίκιο.

#3 Αλόη για υγιή και λαμπερή επιδερμίδα

Από μικρή θυμάμαι τη μητέρα μου να μας βάζει αλόη σε εγκαύματα, σε πληγές και να τη χρησιμοποιεί και η ίδια στη φροντίδα της επιδερμίδα της. Έχει μάλιστα και μία γλάστρα στο μπαλκόνι της για να καλλιεργεί της δική της. Οι κρέμες με αλόη είναι οι αγαπημένες της, ενώ συχνά χρησιμοποιεί το τζελ αλόης και σκέτο, σαν μάσκα προσώπου.

#3 Κρέμα ματιών απαραιτήτως

Η μαμά μου χαμογελάει και γελάει πολύ. Πάντα έτσι τη θυμάμαι και οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια της κάθε φορά που γελά, γίνονται πλέον ακόμα πιο εμφανείς. Μία καλή κρέμα ματιών είναι από τα καλλυντικά που δεν λείπουν από το νεσεσέρ της και όταν ξεμένει είναι πάντα αυτό που σκέφτομαι πρώτο ως επιλογή δώρου. Φέτος ωστόσο της δώρισα το παρακάτω πακέτο με έναν σούπερ ορό και νομίζω ότι το έχει ήδη στα χέρια της!

Πρόκειται για ένα πολυτελές Set 2 προϊόντων με ισχυρό ορό προσώπου και κραγιόν Clinique, σε special Spring Gift Box με αγάπη από το Scarletbeauty.gr

Τo διάλεξα από την γκάμα του αγαπημένου μου Scarletbeauty.gr. Με ένα κλικ τo πήρα, έβαλα τη δική της διεύθυνση αποστολής και περίμενα να με πάρει τηλέφωνο να μου πει αν της αρέσει.

#4 Κραγιόν για χρώμα και καλή διάθεση

Μεγαλύτερος λάτρης του κραγιόν από τη μαμά μου, νομίζω δεν υπάρχει. Όταν ήμουν μικρή, άνοιγα κρυφά το νεσεσέρ της δοκίμαζα ένα-ένα τα δεκάδες κραγιόν που είχε. Αγαπημένο της; Το κόκκινο. Από τα νιάτα της μέχρι και σήμερα. Το «βάλε λίγο κραγιόν να φωτίσει το προσωπάκι σου» είναι από τις αγαπημένες τις ατάκες και δεν θα διαφωνήσω. Αγαπώ τα κραγιόν όπως κι εκείνη και παρακάτω θα δεις τα αγαπημένα μας.

Πρόκειται για τις τέλειες ανοιξιάτικες αποχρώσεις και το ScarletBeauty.gr τις έβαλε μέσα σε ένα πολυτελές Set 3 προϊόντων μαζί με μία super glam με μάσκα προσώπου Glamglow!

Μπορώ να χαζεύω με τις ώρες τις αποχρώσεις και λατρεύω το πόσο ξεκάθαρα αναρτώνται στο Scarletbeauty.gr μαζί με κάθε προϊόν, πόσο εύκολα μπορώ να συγκεντρώσω τα απάντα στο καλάθι μου και πώς με απόλυτη ασφάλεια, με ένα κλικ, μπορούν να φτάσουν στη δική μου πόρτα αλλά και ως την Κρήτη, με αγάπη για τη μαμά μου.

Με αγάπη από το Scarletbeauty.gr

Η γιορτή της μητέρας είναι η πιο σημαντική γιορτή για εμάς εδώ στο Mothersblog.gr και με αφορμή αυτή τη μοναδική ημέρα, θυμηθήκαμε τα πιο πολύτιμα μυστικά και γιορτάσαμε έτσι τρυφερά τις δικές μας μαμάδες. Δεν θαμπορούσαμε όμως να σε αφήσουμε έτσι! Από σήμερα και μέχρι τις 8/5, εξασφαλίσαμε για εσένα 10% έκπτωση στις αγορές σου, με αγάπη από το Scarletbeauty.gr. Το μόνο που έχεις να κάνεις για να εκμεταλλευτείς το δώρο μας είναι να βάλεις τον κωδικό lovemom στο checkout! Τόσο απλά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved