Έξυπνες συμβουλές για να φοράτε ψηλά τακούνια χωρίς να πονάτε

  • Ενυδατώστε καλά τα πόδια σας
  • Επιλέξτε το σωστό μέγεθος παπουτσιού
  • Δώστε προσοχή στο σχήμα των ποδιών σας
  • Επιλέξτε παπούτσια με διπλό πάτο
  • Τοποθετήστε επιθέματα σιλικόνης
Έξυπνες συμβουλές για να φοράτε ψηλά τακούνια χωρίς να πονάτε
bigstockphoto.com

Ποια γυναίκα δεν λατρεύει τα ψηλοτάκουνα; Συχνά όμως ο πόνος είναι τόσο βασανιστικός που και να μη θέλετε, αναγκάζεστε να επιλέξετε παπούτσια με πιο χαμηλό τακούνι ώστε να μην κουτσαίνετε και να μπορείτε να περπατήσετε.

Κι όμως υπάρχουν ορισμένοι έξυπνοι τρόποι που θα σας βοηθήσουν να …μείνετε στο ύψος σας, χωρίς να αναγκάζεστε να κουτσαίνετε ή να καμπουριάζετε:

Ενυδατώστε καλά τα πόδια σας

Θα υπάρχει λιγότερη τριβή καθώς κινείστε και δεν θα αποκτήσετε φουσκάλες.


https://www.instagram.com/p/Cck1gnONuP_/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Επιλέξτε το σωστό μέγεθος παπουτσιού

Είναι πολύ σημαντικό να φοράτε το σωστό μέγεθος παπουτσιού. Πριν αγοράσετε ένα ζευγάρι παπούτσια, δοκιμάστε το προκειμένου να σιγουρευτείτε ότι σας είναι άνετο. Να θυμάστε ότι το μέγεθος του ποδιού αλλάζει, και όχι μόνο όσο μεγαλώνετε, αλλά ακόμα και από τη ζέστη ή από τη χρήση φαρμάκων ( πρήζονται).

Δώστε προσοχή στο σχήμα των ποδιών σας

Μερικοί έχουν στενά πόδια, κάποιοι έχουν φαρδιά, επίσης τα δάχτυλα των ποδιών ενδέχεται να είναι κοντά ή πιο μακριά. Εάν έχετε φαρδιά πόδια, μην φοράτε κλειστά κωνικά παπούτσια. Είναι σημαντικό να μην πιέζονται τα δάχτυλα καθώς και το κουτουπιέ , γιατί μετά από αρκετή ώρα, θα θέλετε να βγάλετε τα παπούτσια.

Επιλέξτε παπούτσια με φιάπα

Η υπερυψωμένη σόλα στο μπροστινό μέρος του παπουτσιού ονομάζεται φιάπα ή διπλός πάτος. Όσο υψηλότερη είναι η φιάπα στο παπούτσι, τόσο πιο άνετη είναι η αίσθηση στο περπάτημα.


https://www.instagram.com/p/Cczpb0aOhFi/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τοποθετήστε επιθέματα σιλικόνης

Προμηθευθείτε διάφανα επιθέματα για τον πάτο του παπουτσιού, τα οποία ανακουφίζουν το πέλμα και με αυτό τον τρόπο δεν θα ταλαιπωρούνται τα πόδια.

Προφυλάξεις

Πάντα να κάνετε διατάσεις ποδιών αφού βγάλετε τα παπούτσια Η παγοκύστη στους αστραγάλους και το πίσω μέρος του ποδιού θα απομακρύνει τον πόνο.
Το μασάζ ποδιών μια στο τόσο είναι επίσης μια πολύ καλή ιδέα καθώς θα ξεκουράσει τους μυς.

Με πληροφορίες από femina.in

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved