Ομορφιά για μαμάδες: Σπιτική κρέμα προσώπου για επαρκή ενυδάτωση την άνοιξη

  • Πώς θα φτιάξετε τη σπιτική κρέμα για ενυδάτωση
  • Τα οφέλη της αλόης για την επιδερμίδα
Ομορφιά για μαμάδες: Σπιτική κρέμα προσώπου για επαρκή ενυδάτωση την άνοιξη

Η επιμελής φροντίδα της επιδερμίδας είναι απαραίτητη όλον τον χρόνο. Στις υψηλές θερμοκρασίες, ωστόσο, το δέρμα είναι πιο εύκολο να αφυδατωθεί ή να καεί από τον ήλιο για αυτό και είναι σημαντικό να ενυδατώνεται σωστά και επαρκώς. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε πολλές κρέμες και μάσκες ενυδάτωσης, ως γνωστόν όμως, το σπιτικό είναι πάντα καλύτερο και πιο οικονομικό.

Σπιτική κρέμα προσώπου για ενυδάτωση

Χρησιμοποιήστε φυσικά και πολύ θρεπτικά συστατικά για να φτιάξετε τη δική σας ενυδατική κρέμα.

Θα χρειαστείτε:

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι αλόη
  • 20 γραμμάρια μελισσοκέρι
  • ¼ φλιτζάνι αμυγδαλέλαιο
  • ¼ φλιτζάνι έλαιο καρύδας
  • 10 σταγόνες από όποιο αιθέριο έλαιο θέλετε

Εργαλεία:

  • μπεν μαρί
  • μπλέντερ

Τι πρέπει να κάνετε:

  1. Βάλτε το μπεν μαρί πάνω σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει και βάλτε μέσα το μελισσοκέρι και το έλαιο καρύδας για να λιώσουν.
  2. Βάλτε στο δοχείο του μπλέντερ το μείγμα και τα υπόλοιπα έλαια και αφήστε να κρυώσουν καλά (θα χρειαστεί περίπου μία ώρα και ένα τέταρτο).
  3. Προσθέστε τα αιθέρια έλαια στο φλιτζάνι με την αλόη, ανακατέψτε και προσθέστε το μείγμα στο μπλέντερ όσο είναι σε λειτουργία. Από ένα λάδι με παχύρευστη υφή, θα γίνει πιο υδαρές και με ένα πιο ανοιχτό χρώμα.
  4. Μόλις τα υλικά ομογενοποιηθούν καλά, η κρέμα σας θα είναι έτοιμη. Βάλτε μία ποσότητα σε ένα βαζάκι και φυλάξτε την υπόλοιπη στο ψυγείο.
aloe vera maska enidatwsis

Τα οφέλη της αλόης για την επιδερμίδα

Η αλόη (aloe vera) έχει θεραπευτικές του ιδιότητες που οφείλονται στην παρουσία στοιχείων όπως πολυσακχαρίτες, ανθρακινόνη και λεκτίνες. Είναι ένα ευεργετικό για το δέρμα φυτό που κάνει την επιδερμίδα πιο λαμπερή και απαλή, την ενυδατώνει και καταπραΰνει κοκκινίλες και ερεθισμούς. Επιπλέον, εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχει θρέφουν την επιδερμίδα.

Δείτε ακόμα μία συνταγή: DIY κρέμα με αλόη για κουρασμένες μαμάδες

Πηγή συνταγής: saynotsweetanne.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved