Ομορφιά για μαμάδες: Τέσσερα έλαια για πιο πυκνά και υγιή φρύδια

  • Καστορέλαιο
  • Έλαιο καρύδας
  • Tea Tree Oil
  • Σουσαμέλαιο
Ομορφιά για μαμάδες: Τέσσερα έλαια για πιο πυκνά και υγιή φρύδια
Unsplash.com / Ali Shoaee

Τα πλούσια και καλοσχηματισμένα φρύδια τονίζουν το βλέμμα και τα μάτια. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι τα τελευταία χρόνια η μόδα επιτάσσει φρύδια πλούσια και από καθόλου έως και ελάχιστα βγαλμένα.

Πέρα από το κόψιμο, το βγάλσιμο, το χτένισμα με το ειδικό βουρτσάκι, η περιποίηση των φρυδιών περιλαμβάνει και την ενδυνάμωσή τους. Τα φυσικά έλαια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και μπορούν να δυναμώσουν τις τρίχες των φρυδιών κάνοντάς τα να φαίνονται πιο υγιή και πυκνά.

Καστορέλαιο

Το καστορέλαιο είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές φυσικές λύσεις για την ανάπτυξη των τριχών. Είναι εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία πηγαίνουν στη ρίζα και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Βάλτε μερικές σταγόνες καστορέλαιο στα φρύδια σας κάνοντας ελαφρύ μασάζ και αφήστε το να δράσει για περίπου 20 λεπτά. Σκουπίστε με ένα βαμβάκι και πλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.

Έλαιο καρύδας

Το έλαιο καρύδας είναι επίσης πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και η συστηματική χρήση κάνει τους θύλακες της τρίχας πιο δυνατούς.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Βάλτε μία μικρή ποσότητα από έλαιο καρύδας σε μία μπατονέτα και κάντε απαλό μασάζ στα φρύδια σας. Αφήστε το έλαιο να δράσει για όλο το βράδυ και πλύνετε το πρόσωπό σας το πρωί.

elaio karudaw

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Towfiqu barbhuiya

Tea Tree Oil

To tea tree oil είναι γνωστό για τις αντιμυκητιακές και αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες. Βοηθάει στην απόφραξη των πόρων και βοηθούν στην ανάπτυξη της τρίχας

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Αναμείξτε 2 σταγόνες tea tree oil σε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και απλώστε το μείγμα στα φρύδια σας. Κάντε μασάζ για λίγα λεπτά και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα.

Σουσαμέλαιο

Το σουσαμέλαιο δυναμώνει τους θύλακες των τριχών και μπορεί επίσης να βοηθήσει τα φρύδια σας να γίνουν πιο πλούσια και υγιή.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Βάλτε στα φρύδια σας μερικές σταγόνες και κάντε απαλό μασάζ . Αφήστε το να δράσει όλο το βράδυ και το πρωί πλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό και ένα ήπιο σαπούνι.

Πηγή: swirlster.ndtv.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved