Τρεις σπιτικές λύσεις για την πιτυρίδα

Τρεις σπιτικές λύσεις για την πιτυρίδα

Κρατήστε το κεφάλι καθαρό με αυτά τα tips

Έχετε φαγούρα και βαρεθήκατε να βλέπετε άσπρες φλούδες στο τριχωτό της κεφαλής σας; Δοκιμάστε αυτά τα απλά tips κατά της πιτυρίδας από την Elizabeth Cunnane-Phillips, μια τριχολόγο (αυτή είναι ειδικός στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής) στην κλινική Philip Kingsley στη Νέα Υόρκη.

Σαμπουάν κάθε μέρα

Ναι, καθημερινά! Όταν παραλείπετε ένα λούσιμο συσσωρεύονται βρωμιές, προϊόντα και λάδι, οδηγώντας σε φλεγμονή και φαγούρα.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να αγοράζετε φανταχτερά προϊόντα ομορφιάς. Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν που περιέχει ηρεμιστικό ελαιόλαδο και αλόη βέρα ή αναζητήστε μια φόρμουλα με αντιβακτηριδιακό ψευδάργυρο πυριθειόνης.

spitikes liseis gia tin pitirida 2

Χρησιμοποιήστε ένα toner

Ανακατέψτε ίσα μέρη αμαμελίδας και στοματικό διάλυμα που περιέχει αλκοόλ. (Μπορείτε να ετοιμάσετε μεγάλη ποσότητα και να τη φυλάξετε στο ντουλάπι σας.) Μετά το λούσιμο και το στέγνωμα με πετσέτα, ραντίστε με το μείγμα το τριχωτό της κεφαλής σας, κάντε μασάζ με τα δάχτυλά σας και δώστε στυλ ως συνήθως. (Τα μαλλιά σας δεν θα κολλάνε!) Και τα δύο υλικά βοηθούν στην απομάκρυνση της λιπαρότητας και των βακτηρίων που ευθύνονται για τη φαγούρα.

Εφαρμόστε ζεστό λάδι

Μία φορά την εβδομάδα, βάλτε 60 γραμμάρια ελαιόλαδο στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα (όχι περισσότερο!) και χρησιμοποιήστε ένα βαμβάκι για να το εφαρμόσετε στο τριχωτό της κεφαλής σας. Βάλτε ένα σκουφάκι μπάνιου για 30 λεπτά και μετά λουστείτε. Η ζεστή θεραπεία απολεπίζει απαλά χαλαρώνοντας τις λευκές νιφάδες που προκαλούν και τη φαγούρα.

πηγή: Parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved