Ομορφιά για μαμάδες: Φροντίστε την επιδερμίδα σας με μαγιονέζα

  • Τα οφέλη της μαγιονέζας για την επιδερμίδα.
  • Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μαγιονέζα στη ρουτίνα ομορφιάς;
Ομορφιά για μαμάδες: Φροντίστε την επιδερμίδα σας με μαγιονέζα
unsplash.com / engin akyurt

Η μαγιονέζα φτιάχνεται με σογιέλαιο ή ελαιόλαδο, κρόκο αυγού, λεμόνι ή ξύδι και μπαχαρικά. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και θεωρείται ένα πολύ ωφέλιμο προϊόν για τη φροντίδα της επιδερμίδας.

Τα οφέλη της μαγιονέζας για το δέρμα

Η μαγονέζα δρα ως φυσικό μαλακτικό που κάνει την επιδερμίδα πιο απαλή και ελαστική. Επίσης, προσφέρει ενυδάτωση στις ξηρές επιδερμίδες, είναι ωστόσο κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.

Τα συστατικά της θρέφουν την επιδερμίδα σε βάθος και παράλληλα η μαγιονέζα έχει απολεπιστικές ιδιότητες καθαρίζοντας το δέρμα από νεκρά κύτταρα και ρύπους.

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μαγιονέζα στη φροντίδα της επιδερμίδας σας;

Σκέτη ως μάσκα προσώπου

Ο πιο απλός τρόπος να χρησιμοποιήσετε τη μαγιονέζα στη ρουτίνα ομορφιάς σας είναι απλώνοντάς την σε καθαρό και στεγνό πρόσωπο και αφήνοντάς τη να δράσει για 15-20 λεπτά.

Στη συνέχεια ξεβγάλτε με άφθονο χλιαρό νερό, κάνοντας παράλληλα απαλό μασάζ για να καθαρίσετε την επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα.

magioneza

Ως συστατικό σε σπιτικές μάσκες προσώπου

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μαγιονέζα και για να φτιάξετε σπιτικές μάσκες για να ενυδατώσετε, να θρέψετε και να αναζωγονήσετε την επιδερμίδα σας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε δύο απλές συνταγές.

Μάσκα με μαγιονέζα και μέλι

Το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές και αντισηπτικές ιδιότητες, συνεπώς προστατεύει την επιδερμίδα από μολύνσεις. Επίσης είναι ιδιαίτερα θρεπτικό και σε συνδυασμό με τη μαγιονέζα, θα κάνει το δέρμα σας λαμπερό και απαλό.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιονέζα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε τη μαγιονέζα και το μέλι σε ένα μικρό μπολ και εφαρμόστε το μείγμα σε όλη την περιοχή του προσώπου εκτός από τα μάτια και τα χείλια.

Αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα επαναλάβετε τη διαδικασία δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Σπιτική μάσκα με μαγιονέζα και λεμόνι

Θα χρειαστείτε:

  • 3 κουταλάκια του γλυκού μαγιονέζα
  • χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ. Απλώστε τη μάσκα σε όλο σας το πρόσωπο και αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά πριν την ξεπλύνετε με νερό.

Πηγή: styleisatlife.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved