Xρωματιστές πιπεριές: Δες τα οφέλη τους στο δέρμα σου

Τις αγαπάμε γιατί είναι νόστιμες αλλά δες πόσο καλό κάνουν και στο δέρμα σου!

Xρωματιστές πιπεριές: Δες τα οφέλη τους στο δέρμα σου
unsplush.com

Μπορεί να νομίζουμε πως οι πιπεριές είναι καλές μόνο για τη σαλάτα μας κάνουμε λάθος!

Στην πραγματικότητα, προσφέρουν στον οργανισμό μας πολλά περισσότερα απ΄ όσα μπορούμε να φανταστούμε! Τι θα έλεγες αν μάθαινες πως οι χρωματιστές πιπεριές είναι το θαυματουργό συστατικό για το δέρμα σου;

Η επιδερμίδα μας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της άμυνας του οργανισμού μας και έρχεται αντιμέτωπη με όλα τα βακτήρια, τους ιούς αλλά και τους ρύπους του περιβάλλοντος. Ενώ τα καλλυντικά μπορούν να χαρίσουν επιφανειακά στο δέρμα μας λάμψη και ανόρθωση, η ουσιαστική υγεία του δέρματος μας πηγάζει από τον ίδιο μας τον οργανισμό και με αυτά που τρώμε!

Κι ενώ όλοι οι ειδικοί συνιστούν κάποια συγκεκριμένα τρόφιμα για την υγεία της επιδερμίδας μας, ταυτόχρονα υποτιμούν ένα άλλο λαχανικό που πραγματικά κάνει θαύματα. Μιλάμε για τις πιπεριές φυσικά, οι οποίες -σύμφωνα με τους επιστήμονες- κρύβουν μέσα τους τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται όχι μόνο για την πρόληψη εμφάνισης των ρυτίδων, αλλά και για την αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, που μειώνεται καθώς μεγαλώνουμε.

Σύμφωνα με το Stylecraze, εάν τρώμε τις πολύχρωμες πιπεριές, παίρνουμε επίσης μια ώθηση αντιοξειδωτικών που βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών, οι οποίες προέρχονται από τους ρύπους του αέρα και μπορούν να προκαλέσουν πρόωρη γήρανση ή ακόμα και καρκίνο.

Η κατανάλωση κόκκινων πιπεριών αυξάνει τη Β καροτίνη και τη βιταμίνη C

Σύμφωνα με το Healthline, οι κόκκινες πιπεριές και -σε μικρότερο βαθμό- οι κίτρινες πιπεριές, είναι γεμάτες τόσο με β-καροτίνη όσο και με βιταμίνη C. Η β-καροτίνη μοιάζει με το φυσικό αντιηλιακό της φύσης. Βοηθά στην πρόληψη της υποβάθμισης των κυττάρων και των ζημιών που προκαλούνται από τις ακτίνες UVA και UVB, ενώ ταυτόχρονα βοηθά στην πρόληψη των ρυτίδων. Είναι σημαντικό να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η απλή κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτίνη από μόνη της δεν αρκεί για να προστατεύσει το δέρμα μας από την επιβλαβή έκθεση στον ήλιο. Πρέπει να φοράμε απαραίτητα ένα καθημερινό αντηλιακό το οποίο θα προστατεύει την επιδερμίδα μας πλήρως.

Οι πιπεριές είναι επίσης γεμάτες με βιταμίνη C, μια βιταμίνη που αποτελεί ζωτικής σημασίας για την παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι, όπως αντιλαμβάνεσαι οι πιπεριές κάνουν θαύματα σε διπλό βαθμό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved