Πώς να προστατέψετε την επιδερμίδα σας από τις απότομες αλλαγές του καιρού

  • Πώς επηρεάζει το κρύο την επιδερμίδα σας;
  • Τι μπορείτε να κάνετε για την προστατέψετε από την υγρασία και το κρύο; 
Πώς να προστατέψετε την επιδερμίδα σας από τις απότομες αλλαγές του καιρού
pexels.com / Andrea Piacquadio

Θα έχετε παρατηρήσει ότι με την αλλαγή του καιρού, επηρεάζεται και η επιδερμίδα σας.

Με την υγρασία, οι πόροι του δέρματος κλείνουν αυξάνοντας τη λιπαρότητα και δημιουργώντας ακμή.

Αντίθετα, όταν η θερμοκρασία πέφτει αισθητά και το κρύο είναι έντονο, παρατηρείται έντονη ξηρότητα στην επιδερμίδα ενώ συχνοί είναι και οι ερεθισμοί.

Πώς να προστατέψετε το δέρμα σας από την υγρασία

Για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες πρέπει να το φροντίζετε κατάλληλα.

epidermida2

Πλένετε το πρόσωπό σας

Υγρασία σημαίνει εφίδρωση. Επιπλέον, το σώμα σας εκκρίνει αλάτι μέσω του ιδρώτα, το οποίο προσκολλάται στο δέρμα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορεί να μπλοκάρουν τους πόρους του δέρματος, με αποτέλεσμα την εμφάνιση ακόμα και φλεγμονών. Είναι σημαντικό λοιπόν να καθαρίζετε συχνά το πρόσωπό σας. Ωστόσο, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε καθαριστικό προσώπου σε καθημερινή βάση, διότι μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα. Χρησιμοποιήστε κρύο νερό και ένα ουδέτερο σαπούνι, κατάλληλο για τη επιδερμίδα σας για να πλύνετε το πρόσωπό σας.

epidermida

Αποφύγετε τα καθαριστικά με βάση το λάδι

Κρατήστε το πρόσωπό σας καθαρό και χρησιμοποιήστε υγρά μαντηλάκια για να αφαιρέσετε τη λιπαρότητα από το πηγούνι σας. Για να διαχειριστείτε την ακμή, αποφύγετε τη χρήση λοσιόν με βάση το λάδι και αντ 'αυτού επιλέξτε διαλύματα που περιέχουν υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή σαλικυλικό οξύ.

epidermida1

Μείνετε ενυδατωμένες

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση υγιούς δέρματος. Ως αποτέλεσμα, βεβαιωθείτε ότι πίνετε τουλάχιστον 10 ποτήρια νερό κάθε μέρα. Η χρήση ενυδατικής κρέμας χειμώνα – καλοκαίρι, μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος σας ακόμη περισσότερο. Επιλέξτε μια κρέμα που ενυδατώνει το δέρμα σας χωρίς να αυξάνει την λιπαρότητα.

Πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από την υγρασία

mallia

Χρησιμοποιώντας ελαφρούς ορούς μαλλιών και βούτυρο καριτέ, σε τακτά διαστήματα και κατά το λούσιμο, τα μαλλιά σας παραμείνουν υγιή όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η χρήση ακατέργαστου βουτύρου καριτέ σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια όπως το λεμονόχορτο, το δεντρολίβανο, το δέντρο τσαγιού και το έλαιο θυμαριού είναι ευεργετική για την υγεία των μαλλιών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved