Γιατί πρέπει να σεβόμαστε το σώμα μας

Γιατί πρέπει να σεβόμαστε το σώμα μας

Έχετε κοιτάξει ποτέ το καθρέφτη και να σκεφτείτε ότι θέλετε να αλλάξετε πολλά πράγματα στο σώμα σας που δεν σας αρέσουν;

Νομίζουμε ότι είναι ασφαλές να πούμε, ότι όλες οι γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή τους, έχουν ευχηθεί να αλλάξουν κάτι στο σώμα τους. Αλλά σκεφτείτε για μια στιγμή: δοκιμάζετε ένα παπούτσι που δεν σας κάνει. Μαγικά δεν θα μικρύνει το πόδι σας. Οπότε με το να κρίνετε αρνητικά το σώμα σας θα αλλάξει κάτι, ούτε θα νιώσετε καλύτερα. Γι' αυτό θα πρέπει να αρχίσετε να σκέφτεστε καλύτερα πράγματα για το σώμα σας και να είστε ευγενικές μαζί του και φυσικά να του δείχνετε τον σεβασμό που του αξίζει.

Ορίστε 10 τρόποι που μπορείτε να το καταφέρετε αυτό:

sebomaste to soma mas 1

Σεβόμαστε το σώμα μας σημαίνει του κάνουμε κομπλιμέντα

Εκτιμήστε και υπενθυμίστε στον εαυτό σας τα μέρη του σώματός σας που σας αρέσουν περισσότερο. Τα γόνατά σας, τα δάχτυλά σας, τα χείλη σας, τους γοφούς σας, τους ώμους σας. Υπάρχουν σημεία στο κορμί σας που είναι υπέροχα. Αναγνωρίστε τα και πείτε στον εαυτό σας δυνατά, πόσο όμορφα είναι.

Σεβόμαστε το σώμα μας σημαίνει να μην κάνουμε αρνητικές σκέψεις

Αγκαλιάστε το σώμα σας και το σώμα των άλλων. Μην κάνετε αρνητικά κομπλιμέντα στους άλλους. Μην αφήνετε τις αρνητικές σκέψεις να υπάρχουν μέσα στο μυαλό σας. Αντικαταστήστε τις με καλές και θετικές σκέψεις.

Σεβόμαστε το σώμα μας σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να ζυγιζόμαστε κάθε πρωί

Σταματήστε να ανεβαίνετε στην ζυγαριά κάθε πρωί. Σταματήστε να βλέπετε τα γραμμάρια να ανεβοκατεβαίνουν. Μάθετε να είστε καλή με το σώμα σας. Βοηθήστε τον εαυτό σας να νιώσει καλύτερα, κρύβοντας τη ζυγαριά.

sebomaste to soma mas 3

Σεβόμαστε το σώμα μας σημαίνει ότι πρέπει να φοράμε άνετα ρούχα

Φορέστε ρούχα που σας κάνουν, που σας κολακεύουν, που αναδεικνύουν τα δυνατά σας σημεία. Σταματήστε να φοράτε ελαστικά και ασφυκτικά ρούχα αν δεν σας ταιριάζουν. Μην κρύβετε το κορμί σας με φαρδιά ρούχα, όποια και αν είναι τα κιλά σας. Υπάρχουν χιλιάδες ρούχα εκεί έξω, σχεδιασμένα για κάθε γυναίκα. Σχεδιασμένα για να κολακεύουν μια γυναίκα.

Σεβόμαστε το σώμα μας σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους

Κανένα σώμα δεν είναι το ιδανικό σώμα. Αυτό το να το θυμάστε πάντα. Κανένα σώμα επίσης δεν είναι άσχημο. Και αυτό να το θυμάστε.

Σεβόμαστε το σώμα μας σημαίνει ότι σταματάμε τις αυστηρές και χημικές δίαιτες

Σταματήστε να κάνετε εμετό κάθε φορά μετά από κάθε πλήρες γεύμα, φοβούμενη ότι θα πάρετε κιλά. Σταματήστε αυτές τις γρήγορες και εξαντλητικές δίαιτες πριν από ένα μεγάλο event (γάμο, βάφτιση). Απολαύστε τις στιγμές και δημιουργήστε όμορφες αναμνήσεις. Όχι αναμνήσεις με το ότι προσπαθούσατε να χάσετε κιλά.

Σεβόμαστε το σώμα μας σημαίνει ότι του δίνουμε χρόνο να χαλαρώσει

Κάντε ένα αφρόλουτρο. Κάντε μασάζ. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Αγκαλιάστε έναν άνθρωπο που σας βοηθά να ηρεμήσετε. Κάθε σώμα αξίζει ένα απαλό και ήρεμο άγγιγμα.

sebomaste to soma mas 4

Σεβόμαστε το σώμα μας σημαίνει ότι τρώμε μόνο όταν πεινάμε

Όταν το εγκέφαλος σας στέλνει σήμα ότι πεινάτε, τότε φάτε κάτι. Αγνοώντας το σήμα που σας στέλνει το ίδιο σας το σώμα, προκαλείτε υπερβολική πείνα και τότε είναι δύσκολο να προσδιορίσετε τι πραγματικά θέλετε να φάτε και πότε έχετε χορτάσει.

Σεβόμαστε το σώμα μας σημαίνει ότι δεν μένουμε νηστικές για αρκετές ώρες

Μην τρώτε γρήγορα. Επιτρέψτε στο σώμα σας να απολαύσει το φαγητό του. Κάντε μικρά διαλείμματα, φάτε σαλάτα, πιείτε νερό. Σκεφτείτε αν το φαγητό είναι νόστιμο. Απολαύστε ένα ενδιάμεσο σνακ, μεταξύ των γευμάτων και μην αφήνετε το σώμα σας νηστικό.

Σεβόμαστε το σώμα μας σημαίνει ότι το αγαπάμε όπως είναι χωρίς να περιμένουμε περισσότερα από αυτό

Όταν αγαπάτε το σώμα σας και τον εαυτό σας (αυτο-φροντίδα), όταν τιμάτε τα σήματα πείνας και πληρότητας και κινείστε με τρόπους που αισθάνεται καλά και το ίδιο το σώμα σας, τότε πιθανότατα θα ισορροπήσετε στο φυσιολογικό βάρος σας. Σημειώστε εδώ ότι δεν αναφέρουμε "ιδανικό βάρος". Το ιδανικό βάρος είναι μια φανταστική έννοια και αυτό γιατί όλα τα σώματα είναι διαφορετικά και κανένα δεν είναι ιδανικό.

πηγή: gundersenhealth.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved