Ομορφιά για μαμάδες: DIY κρέμα νυκτός με αβοκάντο

Φτιάξτε μία σπιτική κρέμα νυκτός για την επιδερμίδα σας με αβοκάντο και αυγό.

Ομορφιά για μαμάδες: DIY κρέμα νυκτός με αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι ένα πολύ θρεπτικό φρούτο με πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά και βιταμίνες για αυτό και θεωρείται μία σούπερ τροφή που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μικρών και μεγάλων.

Εξίσου ωφέλιμο είναι όμως και για την επιδερμίδα. Το αβοκάντο χρησιμοποιείται συχνά στην παρασκευή κρεμών και μασκών λόγω της περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά και φυτικά έλαια. Επίσης είναι καλή πηγή βιταμίνης C η οποία βοηθά στην παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης αλλά και βιταμίνης E, η οποία μειώνει τις βλάβες που προκαλεί η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και καταπολεμά τη γήρανση.

Σπιτική μάσκα νυκτός με αβοκάντο

maska me avocado

Οι μάσκες νυκτός με αβοκάντο ενισχύουν την ελαστικότητα του δέρματος, καταπολεμούν την ξηρότητακαι μπορείτε να τις φτιάξετε πολύ εύκολα κι εσείς. Σήμερα θα σας δείξουμε πώς θα φτιάξετε μία κρέμα προσώπου κατάλληλη για τις βραδινές ώρες, με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι

Πώς θα τη φτιάξετε:

Κόψτε το αβοκάντο σε κομματάκια και βάλτε το στο multi. «Χτυπήστε» το μέχρι να γίνει πουρές και προσθέστε το αυγό και το γιαούρτι. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να αποκτήσει το μείγμα σας μία λεία υφή.

Η κρέμα αποθηκεύεται στο ψυγείο και μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για πιο άμεσα αποτελέσματα.

Πηγή: misskyra.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved