Tips για μαμάδες: Σπιτικές μάσκες για μαλλιά που φριζάρουν

Τρεις σπιτικές μάσκες μαλλιών με αγνά και φυσικά υλικά.

Tips για μαμάδες: Σπιτικές μάσκες για μαλλιά που φριζάρουν

Έχετε μαλλιά που φριζάρουν ακόμα και στην παραμικρή υποψία υγρασίας; Βρήκαμε τρεις πολύ απλές, εύκολες σπιτικές μάσκες μαλλιών που θα σας λύσουν τα χέρια. Αποτελούνται από αγνά, φυσικά υλικά, δεν θα σας κοστίσουν μία περιουσία και θα κάνουν τα μαλλιά σας όχι μόνο πιο απαλά και μεταξένια, αλλά και πιο δυνατά και υγιή.

Μάσκα με αυγό, μαγιονέζα και μέλι

maska malliwn me magioneza

Η μαγιονέζα είναι το απόλυτο προϊόν κατά το φριζαρίσματος. Συνδυάστε την με μέλι και αυγό και θα φτιάξετε μία φανταστική μάσκα για τα μαλλιά.

Θα χρειαστείτε:

  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

Πώς θα τη φτιάξετε:

Βάλτε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το μείγμα για να κάνετε απαλό μασάζ σε βρεγμένα μαλλιά. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό και σαμπουάν.

Μάσκα με μπανάνα και αμυγδαλέλαιο

mpanana maska malliwn

Η μπανάνα αποτελείται κατά 75% από νερό, συνεπώς ενυδατώνει την τρίχα σε βάθος. Το αμυγδαλέλαιο προσφέρει λάμψη και θρέψη, και το τελικό αποτέλεσμα αφού χρησιμοποιήσετε αυτή τη μάσκα, σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Θα χρειαστείτε:

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 1-2 κουταλάκια του γλυκού αμυγδαλέλαιο

Πώς θα τη φτιάξετε:

Κόψτε τις μπανάνες σε κομματάκια και βάλτε τις στο μπλέντερ. Χτυπήστε της μέχρι να γίνουν πουρές. Στη συνέχεια βάλτε τον πουρέ σε ένα μπολ και προσθέστε το αμυγδαλέλαιο. Ανακατέψτε τα υλικά πολύ καλά και εφαρμόστε το μείγμα σε όλο το τριχωτό της κεφαλής από τις ρίζες προ τις άκρες.

Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά και έπειτα ξεπλύντε πολύ καλά με νερό και σαμπουάν.

Μάσκα με αβοκάντο, γάλα καρύδας και ελαιόλαδο

avocado maska malliwn

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits Daria Shevtsova

Το αβοκάντο θα κάνει τα μαλλιά σας να λάμπουν. Συνδυάζοντάς το με γάλα καρύδας και το ελαιόλαδο, μπορείτε να φτιάξετε μία απίθανη μάσκα μαλλιών κατά του φριζαρίσματος.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 μικρό ώριμο αβοκάντο
  • ½ φλιτζάνι γάλα καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Πώς θα τη φτιάξετε:

Βάλτε το αβοκάντο στο μπλέντερ και χτυπήστε το πολύ καλά. Έπειτα, βάλτε τον πουρέ αβοκάντο σε ένα μπολ, προσθέστε το γάλα καρύδας και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε.

Ομοίως με την προηγούμενη μάσα, εφαρμόστε σε όλα τα μαλλιά από την ρίζα προς τις άκρες και αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό και σαμπουάν.

Πηγή: bellatory.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved