Tips για μαμάδες: Φτιάξτε μόνες σας υγρό make up με φυσικά υλικά

Πώς μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας make up στο σπίτι;

Tips για μαμάδες: Φτιάξτε μόνες σας υγρό make up με φυσικά υλικά

Τα σπιτικά καλλυντικά είναι πάντα η καλύτερη επιλογή, καθώς τα φτιάχνουμε μόνες μας με αγνά και φυσικά υλικά. Σας έχουμε δείξει μάσκες προσώπου μπορείτε να φτιάξετε ανάλογα με τις ανάγκες και το είδος της επιδερμίδας, lip balms, προϊόντα για τα μαλλιά και πόσα ακόμα.

Σήμερα, θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να φτιάξετε και το δικό σας make up.

Θα χρειαστείτε:

  • αραρούτι σε σκόνη
  • κακάο
  • κανέλα
  • μοσχοκάρυδο
  • ελαιόλαδο, jojoba oil, αμυγδαλέλαιο (ό,τι προτιμάτε εσείς)
spitiko make up 2

Η διαδικασία για να το φτιάξετε:

Αρχικά να πούμε ότι το αραρούτι είναι εκχύλισμα αμύλου από την ρίζα του φυτού Arrowroot. Έχει πηκτική δράση και κάνει την επιδερμίδα πιο απαλή, χωρίς να γυαλίζει. Μπορείτε να το βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Το πόσο αραρούτι θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από την απόχρωση που θέλετε να έχει το make up σας. Για τις πιο σκούρες επιδερμίδες ένα κουταλάκι του γλυκού αρκεί, ενώ για τις πιο ανοιχτές θα χρειαστείτε μέχρι μία κουταλιά της σούπας.

Σε ένα μπολ βάλτε το αραρούτι και προσθέτετε ένα-ένα τα παραπάνω υλικά. Πρώτα λίγο κακάο, έπειτα την κανέλα και στο τέλος το μοσχοκάρυδο. Γενικά, το σημαντικό με τις αναλογίες είναι να πετύχετε τη απόχρωση που θέλετε οπότε θα πρέπει να προσθέτετε και από λίγο από τα υλικά τη φορά για να δείτε το αποτέλεσμα που προκύπτει. Για να πετύχετε την υφή, προσθέτετε στο τέλος και κάποιο από τα έλαια που αναφέρουμε παραπάνω, και πάλι σε μικρές ποσότητες.

Πηγή: femina.in

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved