Τips για μαμάδες: Φροντίστε την επιδερμίδα σας με καστορέλαιο

Ποια τα οφέλη και πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καστορέλαιο σε πρόσωπο και σώμα;

Τips για μαμάδες: Φροντίστε την επιδερμίδα σας με καστορέλαιο

Το καστορέλαιο είναι ένα φυτικό έλαιο το οποίο χρησιμοποιείται πολύ στην παρασκευή καλλυντικών, σαπουνιών, λιπαντικών κ.α. Είναι πλούσιο σε καλά λιπαρά οξέα και άλλα συστατικά, ευεργετικά για το δέρμα.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

Τα οφέλη του καστορέλαιου για το δέρμα

Προλαμβάνει τις ρυτίδες

Το καστορέλαιο περιέχει αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες μεταξύ άλλων επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος.

Καταπολεμά την ακμή

Το καστορέλαιο έχει αντιβακτηριδιακή δράση, συνεπώς εξουδετερώνει τα βακτήρια που «μπολοκάρουν» τους πόρους και προκαλούν την ακμή.

Μειώνει το πρήξιμο

Εκτός από τα παραπάνω, το καστορέλαιο έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθά στη μείωση του πρηξίματος, ιδίως στην περιοχή των ματιών.

Ενυδατώνει

Η σωστή ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι απαραίτητη για να δείχνει υγιής και λαμπερή. Επίσης, το δέρμα σας θα δείχνει πιο νέο και προλαμβάνετε την εμφάνιση ρυτίδων.

Ανακουφίζει από το ηλιακό έγκαυμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καστορέλαιο και για να αντιμετωπίσετε από το ηλιακό έγκαυμα. Η κοκκινίλα θα φύγει πιο γρήγορα και θα ανακουφιστείτε από τον πόνο.

Καταπολεμά τις ραγάδες

Οι ραγάδες σπάνια εξαφανίζονται τελείως, μπορείτε ωστόσο αν τις μειώσετε ή να τις προλάβετε, εφαρμόζοντας τοπικά στην περιοχή καστορέλαιο σε καθημερινή βάση.

ragades

Πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καστορέλαιο σε πρόσωπο και σώμα;

Το καστορέλαιο είναι αρκετά πηκτό και για να το χρησιμοποιήσετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας, θα πρέπει να το αραιώσετε με κάποιο έλαιο όπως το λάδι καρύδας, το αμυγδαλέλαιο ή ακόμα και το ελαιόλαδο.

Απλώστε λίγο από το μείγμα με τα δύο έλαια σε όλη την περιοχή του προσώπου πριν κοιμηθείτε και αφήστε το δέρμα να το απορροφήσει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και στο σώμα σας, για παράδειγμα εάν είστε έγκυος στην περιοχή της κοιλιάς για να προλάβετε τις ραγάδες ή και στης σκασμένες σας φτέρνες που χρειάζονται ενυδάτωση.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καστορέλαιο και στο ντεμακιγιάζ αντί κάποιου προϊόντος που θα βρείτε στην αγορά και το αποτέλεσμα είναι εξίσου ικανοποιητικό. Αρκεί να ρίξετε λίγες σταγόνες σε ένα δισκίο για ντεμακιγιάζ και με αυτό να τρίψτε απαλά όλη την περιοχή του προσώπου.

Εxtra tip: To καστορέλαιο έχει ευργετική επίδραση και στις τρίχες καθώς τις κάνει πιο δυνατές και λαμπερές. Μπορείτε να εφαρμόσετε το καστορέλαιο στα μαλλιά σας, ή ακόμα και στις βλεφαρίδες σας για να τις κάνετε πιο μακριές και πυκνές.

Πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved