Tips για μαμάδες: Γιατί πρέπει να καθαρίζετε το πρόσωπό σας με λάδι

Ποια τα οφέλη για την επιδερμίδα σας.

Tips για μαμάδες: Γιατί πρέπει να καθαρίζετε το πρόσωπό σας με λάδι

Όλο και περισσότερες γυναίκες αναζητούν φυσικά προϊόντα για την περιποίηση της επιδερμίδα τους. Το λάδι λοιπόν φαίνεται ότι είναι ένα από αυτά καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό του προσώπου.

Θεωρείται μάλιστα ιδιαίτερα αποτελεσματικό καθώς όχι μόνο καθαρίζει την επιδερμίδα αλλά τη θρέφει κιόλας.Ειδικότερα, το λάδι μειώνει την παραγωγή λίπους στο πρόσωπο, περιορίζει τα σπυράκια και τις κηλίδες, ενώ επίσης βοηθά στην αντιμετώπιση της ακμής.

ladi peripoiisi prosopou

Γιατί πρέπει να καθαρίσετε το λάδι

Ο καθαρισμός με λάδι διατηρεί το μικροβίωμα του δέρματος. «Το λάδι καθαρίζει το δέρμα βαθιά αλλά απαλά, απομακρύνοντας ακόμη και το αδιάβροχο μακιγιάζ», λέει η Denise Cartwright, αισθητικός προσθέτοντας ότι « το λάδι λειτουργεί επίσης ως μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα προσώπου».

Τα καλά νέα είναι ότι ο καθαρισμός με λάδι είναι κατάλληλος για κάθε επιδερμίδα. «Ο καθαρισμός με λάδι είναι εξαιρετικός για όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένου του λιπαρού ή του δέρματος με τάση ακμής», τονίζει η Denise Cartwright η οποία υποστηρίζει ότι αντικαθιστώντας τα διάφορα καθαριστικά προσώπου με φυσικά, βιολογικά έλαια, επιτρέπετε στο δέρμα σας να επανέλθει σε ομοιόσταση.

ladi peripoiisi prosopou2

Πώς να καθαρίσετε με λάδι το πρόσωπό σας

Αρχικά, βρέξτε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό για να ανοίξουν οι πόροι. Στη συνέχεια, κάντε μασάζ με ένα τέταρτο λαδιού (π.χ. αμυγδαλέλαιο) στο υγρό δέρμα σας για τουλάχιστον ένα λεπτό ώστε να μπορείτε να αφαιρέσετε το μακιγιάζ . Στη συνέχεια, βρέξτε ένα πανί με ζεστό νερό και περάστε όλο το πρόσωπό σας με μικρές κυκλικές κινήσεις. Τέλος, χρησιμοποιήστε μερικές σταγόνες λαδιού για να εμποτίσετε το δέρμα με υγρασία. Αυτό είναι! Δεν χρειάζεται να εφαρμόσετε άλλη ενυδατική κρέμα στη συνέχεια.

Πηγή: firstforwomen.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved