Tips για μαμάδες: Περιποιηθείτε το πρόσωπο και τα μαλλιά με νερό καρύδας

Μικρά μυστικά ομορφιάς με νερό καρύδας.

Tips για μαμάδες: Περιποιηθείτε το πρόσωπο και τα μαλλιά με νερό καρύδας

Το νερό καρύδας είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά. Θεωρείται ωφέλιμο για τον οργανισμό μικρών και μεγάλων και η κατανάλωσή του προτείνεται και για τις μικρές ηλικίες.

Η διατροφική αξία του νερού καρύδας είναι η εξής:

  • Θερμίδες: 19 kcal
  • Σάκχαρα: 2.61g
  • Ασβέστιο: 24mg
  • Μαγνήσιο: 25mg
  • Φώσφορο: 20mg
  • Κάλιο: 250mg

Εκτός από τα οφέλη για την υγεία, η κατανάλωση νερού καρύδας σε καθημερινή βάση βοηθά την επιδερμίδα να είναι πιο λαμπερή και τα μαλλιά σας γερά και όμορφα.

nero karidas

Ακολουθείστε μερικά beauty hacks με νερό καρύδας στο σπίτι και θα δείτε άμεσα τη διαφορά.

Ξηρή επιδερμίδα

Αν έχετε ξηρό και ευαίσθητο δέρμα, το νερό καρύδας μπορεί να βοηθήσει στη θρέψη και ενυδάτωση της επιδερμίδας καθώς περιέχει πολλά φυσικά σάκχαρα και αντιοξειδωτικά.
Ανακατέψετε σε ένα μπουκάλι ίση ποσότητα νερού καρύδας, νερού και ροδόνερου και ψεκάστε το πρόσωπό σας.

Ταλαιπωρημένα μαλλιά

Το νερό καρύδας μπορεί να αντιμετωπίσει την τριχόπτωση βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής .Ένα μασάζ με νερό καρύδας πριν από το λούσιμο βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος και ενισχύει τους θύλακες των τριχών αποτρέποντας το σπάσιμο. Καταπολεμά επίσης τα φριζαρισμένα μαλλιά. Οι ενυδατικές ιδιότητες του νερού καρύδαςκάνουν τα μαλλιά λεία, απαλά και λαμπερά.

mallia

Μαλλιά με πιτυρίδα

Το νερό καρύδας έχει φυσικές αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, οι οποίες είναι εξαιρετικές για τη θεραπεία και την πρόληψη της φαγούρας του τριχωτού της κεφαλής και της πιτυρίδας.Ανακατέψτε ίση ποσότητα νερού καρύδας και μηλόξιδου σε ένα μπολ. Αφού λουστείτε ρίξτε αυτό το μείγμα στα μαλλιά σας και κάντε ένα ελαφρύ μασάζ. Αφήστε το να δράσει για ένα λεπτό και στη συνέχεια ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved