Αυτά είναι τα 3 ψάρια που δυναμώνουν τα μαλλιά σου

Η διατροφή αποτελεί σημαντικό σύμμαχο για την υγεία των μαλλιών σου.

Αυτά είναι τα 3 ψάρια που δυναμώνουν τα μαλλιά σου

Τι θα ήταν τα μαλλιά μας χωρίς τη σωστή διατροφή; Μάλλον θα έδειχναν θαμπά, ταλαιπωρημένα και η όψη τους δεν θα ήταν σε καμία περίπτωση αυτή που τώρα αντικρύζεις στον καθρέφτη σου!

Τα υγιή μαλλιά υποδηλώνουν και σωστή διατροφή. Τουλάχιστον εκεί καταλήγουν οι επιστήμονες!

Οι περισσότερες από εμάς προσπαθούν να αποκτήσουν μακρύτερα μαλλιά, επενδύοντας σε θεραπείες που είτε με επαγγελματικά προϊόντα που βρίσκουμε στο κομμωτήριο είτε με φυσικά προϊόντα που έχουμε στο σπίτι μας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, η διατροφή συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας της τρίχας σου! Υπάρχουν στην αγορά πολλές βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής που υπόσχονται ι ότι ενισχύουν άμεσα την ανάπτυξη των μαλλιών σου. Το καλύτερο όμως που μπορείς να κάνεις είναι να εντάξεις στην καθημερινότητά σου μερικά υγιεινά τρόφιμα που έχουν ακριβώς την ίδια δράση.

3 ψάρια αποτελούν τον μεγάλο σύμμαχο των μαλλιών σου

omorfa mallia2

Σύμφωνα με τους ειδικούς ο σολομός, οι σαρδέλες και το σκουμπρί είναι πολύ πλούσια με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, απαραίτητα λίπη για τον οργανισμό. Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων ενώ διατηρούν επίσης τα μαλλιά σου πλούσια και λαμπερά. Βοηθούν στην ενυδάτωση των τριχοθυλακίων σου με αποτέλεσμα την ανάπτυξή τους. Επίσης η πρωτεΐνη και η βιοτίνη αποτρέπουν τη θραύση της τρίχας.

Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν απέδειξαν πως η λήψη ενός συμπληρώματος που περιέχει ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, μαζί με τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά, μείωσε άμεσα την τριχόπτωση και αύξησε το πάχος των μαλλιών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved