Tips για μαμάδες: Οκτώ τροφές που δυναμώνουν τα μαλλιά

Θέλετε δυνατά, υγιή και λαμπερά μαλλιά; Εντάξτε στη διατροφή σας αυτές τις τροφές.

Tips για μαμάδες: Οκτώ τροφές που δυναμώνουν τα μαλλιά
pexels.com / photo credits Element5 Digital

Τα μαλλιά μακραίνουν περίπου 1,25 εκατοστά τον μήνα και 15 εκατοστά το χρόνο. Αυτό βέβαια είναι σχετικό και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η υγεία, η ηλικία, η κληρονομικότητα και η διατροφή.

Όσον αφορά την ηλικία και την κληρονομικότητα, δεν μπορείτε να κάνετε κάτι. Όσον αφορά τη διατροφή όμως, υπάρχουν μερικές τροφές που δυναμώνουν την τρίχα και που μπορείτε να εντάξετε στη διατροφή σας. Ποια είναι αυτές;

Αυγά

Τα αυγά περιέχουν πρωτεΐνες και βιοτίνη, δύο θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην υγεία και την ενδυνάμωση των μαλλιών. Η πρωτεΐνη βοηθά την τρίχα να μακρύνει πιο γρήγορα, ενώ η βιοτίνη περιέχει κερατίνη που κάνει τα μαλλιά λαμπερά και υγιή.

Berries (φράουλες, μύρτιλα κτλ)

Όλα τα μούρα περιέχουν θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην ανάπτυξη της τρίχας όπως βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου, την πρωτεΐνη που κάνει τα μαλλιά πιο δυνατά και υγιή. Επίσης, τα μούρα περιέχουν αντιοξειδωτικά που προστατεύουν την τρίχα.

moura mallia

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits Maksim Goncharenok

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε σίδηρο, φολικό οξύ και βιταμίνες Α και C, συστατικά που δυναμώνουν την τρίχα από τη ρίζα.

Λιπαρά ψάρια

Τα λιπαρά ψάρια όπως είναι ο σολομός, είναι εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία σύμφωνα με έρευνες βοηθούν τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα. Επίσης, έρευνα στην οποία συμμετείχαν 120 γυναίκες που έπαιρναν συμπληρώματα ωμέγα-3 και ωμέγα-6, είχαν λιγότερη τριχόπτωση και αυξήθηκε η πυκνότητα των μαλλιών τους.

Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε β-καροτίνη, την οποία το σώμα μετατρέπει σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α, όπως αναφέρουμε και παραπάνω δυναμώνει την τρίχα και βοηθάει να μακρύνει πιο γρήγορα.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι μία σούπερ τροφή που έτσι κι αλλιώς δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σας. Μεταξύ άλλων, είναι εξαιρετική πηγή καλών λιπαρών και βιταμίνη Ε που συμβάλλει στην υγεία των μαλλιών.

Ξηρούς καρπούς

Μία ακόμα κατηγορία τροφών που είναι πολύ καλή πηγή καλών λιπαρών κα βιταμίνης Ε, είναι οι ξηροί καρποί. Επίσης περιέχουν ψευδάργυρο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

snak me liges thermides

Όσπρια

Τα όσπρια είναι πλούσιε σε πρωτεΐνες και η συστηματική κατανάλωσή τους θα σας βοηθήσει στην ενδυνάμωση της τρίχας και να αποκτήσετε πιο λαμπερά μαλλιά. Επιπλέον, είναι εξαιρετική πηγή σιδήρου, φολικού οξέος και βιοτίνης.

Πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved