Tips για μαμάδες: Φτιάξτε σπιτική μαλακτική κρέμα μαλλιών με φυσικά υλικά

Αποκτήστε μεταξένια μαλλιά χρησιμοποιώντας DIY μαλακτική κρέμα με φυσικά υλικά.

Tips για μαμάδες: Φτιάξτε σπιτική μαλακτική κρέμα μαλλιών με φυσικά υλικά
φώτο: Unsplash / Tamara Bellis

Τα ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά χρειάζονται σωστή φροντίδα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.

Εκτός από το κατάλληλο σαμπουάν και τις μάσκες, -τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα-, το μαλακτικό βοηθάει επίσης τα μαλλιά να παραμείνουν απαλά και να μη φριζάρουν.

Η χρήση ενός καλού μαλακτικού διατηρεί τα μαλλιά σας ενυδατωμένα, καθιστώντας τα λεία και απαλά . Αν μάλιστα χρησιμοποιείτε σπιτική κρέμα με φυσικά υλικά το αποτέλεσμα θα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Μπορείτε εύκολα να φτιάξετε με διάφορα υλικά το δικό σας φυσικό μαλακτικό στο σπίτι, κατάλληλο για κάθε είδους μαλλιών.

mallia malaktiko

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συνταγές για DIY μαλακτικό

Ξίδι με αυγό

Για να φτιάξετε αυτό το μαλακτικό μαλλιών, πρέπει απλώς να έχετε αυγά, ελαιόλαδο, μέλι, ξύδι και χυμό λεμονιού. Χτυπάτε δύο-τρία αυγά και προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας ξύδι και δύο κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά. Προσθέστε περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και μία κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατέψτε το καλά σε ένα μπλέντερ και φτιάξτε μια παχιά πάστα. Εφαρμόστε την πάστα στις άκρες των μαλλιών σας και αφήστε την για περίπου 10-15 λεπτά πριν την ξεπλύνετε με νερό. Το αυγό δρα ως μαλακτικό και προσθέτει λάμψη στα μαλλιά σας . Το ελαιόλαδο είναι ένα καταπληκτικό ελιξίριο που κάνει τα μαλλιά σας πιο δυνατά. Το μέλι βοηθά στην ενυδάτωση τους και το ξίδι είναι βοηθάει στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης.

Μπανάνα με μέλι

Πάρτε μια μπανάνα, τρεις κουταλιές της σούπας μέλι, τρεις κουταλιές της σούπας γάλα, τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ένα αυγό. Ανακατέψτε όλα αυτά τα υλικά καλά και φτιάξτε μια πάστα. Εφαρμόστε την πάστα στα μαλλιά και αφήστε την για 15-30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Η μπανάνα είναι ένα από τα καλύτερα μαλακτικά μαλλιών και κάνει «θαύματα» σε ταλαιπωρημένα μαλλιά.

Λάδι καρύδας με μέλι

Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας, μία κουταλιά της σούπας μέλι, μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, δύο κουταλιές της σούπας πηγμένο γάλα για τυρί και ένα κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο και απλώστε την πάστα στα μαλλιά σας. Αφήστε την για περίπου 10-15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε τα μαλλιά με τρεχούμενο νερό. Το λάδι καρύδας όχι μόνο βοηθά τα μαλλιά σας να γίνουν μαλακά αλλά θρέφει και τη ρίζα.

mallaktiko meli

Μηλόξιδο

Πάρτε δύο κουταλιές μηλόξιδο μαζί με μια κουταλιά της σούπας μέλι και δύο φλιτζάνια νερό σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά όλα τα συστατικά. Μόλις λούσετε τα μαλλιά σας, ρίξτε το υγρό στις άκρες των μαλλιών σας. Μην το ξεπλένετε . Η προσθήκη νερού είναι απαραίτητο βήμα για την αραίωση του ξιδιού.

Μαλακτικό μαλλιών με γιαούρτι

Σε ένα μπολ χτυπήστε ένα αυγό. Προσθέστε περίπου έξι κουταλιές γιαούρτι και ανακατέψτε τα υλικά καλά. Κάντε μασάζ στα μαλλιά σας με αυτό το μείγμα αφήστε το για περίπου 15-30 λεπτά πριν το ξεπλύνετε με κανονικό νερό. Το γιαούρτι , χάρη στην περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και το γαλακτικό οξύ, βοηθά στον καθαρισμό του τριχωτού της κεφαλής.

Πηγή: food.ndtv.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved