Tips για μαμάδες: Τρεις σπιτικές μάσκες προσώπου με γιαούρτι

Μάσκες προσώπου με γιαούρτι για ενυδάτωση και θρέψη της επιδερμίδας.

Tips για μαμάδες: Τρεις σπιτικές μάσκες προσώπου με γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Α, ασβέστιο και φώσφορο. Η κατανάλωσή του έχει πολλά οφέλη για την υγεία του οργανισμού μας και εξίσου ευεργετικό θεωρείται για την επιδερμίδα μας.

Τα οφέλη του γιαουρτιού για το δέρμα

Το γιαούρτι ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος ενώ τα συστατικά που περιέχει θρέφουν το δέρμα και καθυστερούν την εμφάνιση σημαδιών γήρανσης.

Επίσης, το γιαούρτι μπορεί να μειώσει τις δερματικές φλεγμονές και να καταπραΰνει κοκκινίλες που εμφανίζονται λόγω ακμής ή άλλων δερματικών παθήσεων. Τέλος, είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους των επιδερμίδων, τις πιο ξηρές επιδερμίδες στις οποίες προσφέρει ενυδάτωση αλλά και τις λιπαρές λόγω της ήπιας στυπτικής του δράσης.

Μάσκες προσώπου με γιαούρτι

Το πιο σημαντικό βέβαια είναι ότι το γιαούρτι είναι ένα προϊόν που εάν δεν έχετε ήδη στο ψυγείο σας, μπορείτε να το προμηθευτείτε πολύ εύκολα από κάθε σούπερ μάρκετ ή άλλο κατάστημα τροφίμων.

Με το γιαούρτι και μερικά ακόμα αγνά υλικά μπορείτε να φτιάξετε μάσκες προσώπου που θα ενυδατώσουν την επιδερμίδας σας και θα την κάνουν πιο λαμπερή από ποτέ. Εμείς σας προτείνουμε.

Μάσκα με γιαούρτι και αλόη

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζελ αλόης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα παραπάνω υλικά πολύ καλά. Στη συνέχεια εφαρμόστε τη μάσκα σε όλη την περιοχή του προσώπου και αφήστε τη να δράσει για 30 λεπτά. Τέλος, πλύντε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφέρουμε ότι και η αλόη θεωρείται εξαιρετικά ωφέλιμη για την επιδερμίδα. Είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες οι οποίες οφείλονται στην παρουσία στοιχείων όπως οι πολυσακχαρίτες, η ανθρακινόνη και οι λεκτίνες.

aloi

Διαβάστε επίσης: Σπιτική ενυδατική κρέμα με αλόη για πρόσωπο και σώμα

Μάσκα με γιαούρτι, ελαιόλαδο και ξύδι

Υλικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι

Η διαδικασία είναι η ίδια με παραπάνω. Σε ένα μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά και αλείψτε το μείγμα στην περιοχή του προσώπου. Η συγκεκριμένη μάσκα χρειάζεται 20 λεπτά για να δράσει και είναι ιδανική εάν έχετε μαύρα στίγματα που θέλετε να ξεφορτωθείτε.

Μάσκα με γιαούρτι, αβοκάντο και ελαιόλαδο

Υλικά:

  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

Βάλτε σε ένα multi το αβοκάντο και "χτυπήστε" το μέχρι να πολτοποιηθεί. Στη συνέχεια σε ένα μπολ, βάλτε μαζί το πολτοποιημένο αβοκάντο, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Απλώστε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπο και αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά.

Τo αβοκάντο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φυτικά έλαια και είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών C και Ε. Η βιταμίνη C βοηθά την παραγωγή κολαγόνου, ενώ η βιταμίνη Ε μειώνει τις βλάβες που προκαλεί η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και καταπολεμά τη γήρανση. (μπορείτε να δείτε ακόμα περισσότερες μάσκες προσώπου με αβοκάντο εδώ)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved