Tips για μαμάδες: Σπιτικές μάσκες προσώπου με αλόη - Ποια τα οφέλη (vid)

  • Τα οφέλη της αλόης για το δέρμα
  • Σπιτική μάσκα ενυδάτωσης με αλόη, αβοκάντο και βρόμη
  • Σπιτική μάσκα ενυδάτωσης με αλόη και γιαούρτι (βίντεο)
Tips για μαμάδες: Σπιτικές μάσκες προσώπου με αλόη - Ποια τα οφέλη (vid)

Ενυδατικές μάσκες προσώπου με αλόη

Η αλόη είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες και την επουλωτική της δράση. Χρησιμοποιείται σε εναλλακτικές θεραπείες με τη χρήση φυτών αλλά και στην παρασκευή καλλυντικών.

Τα οφέλη της αλόης για το δέρμα

Η αλόη κάνει το δέρμα πιο λαμπερό και απαλό, καταπραΰνει κοκκινίλες και ερεθισμούς και ενυδατώνει την επιδερμίδα σε βάθος. Επιπλέον, εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια και η περιεκτικότητά σας σε πληθώρα στοιχείων θρέφει την επιδερμίδα.

Σπιτική μάσκα ενυδάτωσης με αλόη, αβοκάντο και βρόμη

Φτιάξτε τη δική σας μάσκα προσώπου, ό,τι πρέπει για τους καλοκαιρινούς μήνες, με αλόη και μερικά ακόμα υλικά που έχετε σπίτι σας.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κ.σ. τζελ αλόης
  • 1/4 αβοκάντο λιωμένο
  • 1 κ.σ. βρόμη

Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι και το αβοκάντο είναι ένα φρούτο με πολλά οφέλη για το δέρμα. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φυτικά έλαιακαι πολύ καλή πηγή βιταμινών C και Ε. Η βιταμίνη C βοηθά την παραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης, χαρίζοντας ελαστική και σφριγηλή επιδερμίδα, ενώ η βιταμίνη Ε μειώνει τις βλάβες που προκαλεί η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και καταπολεμά τη γήρανση.

Πώς θα φτιάξετε τη σπιτική μάσκα με την αλόη:

Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά όλα τα παραπάνω υλικά. Απλώστε το μείγμα σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό και αφήστε την μάσκα να δράσει για περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Στη συνέχεια, κάντε απαλές κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο για να καθαρίσετε την επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πώς θα φτιάξετ μάσκα αλόης με γιαούρτι



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved