Tips για μαμάδες: Τρόποι να αντιμετωπίσετε την ξαφνική απώλεια μαλλιών

Ξαφνική τριχόπτωση μαλλιών και τρόποι αντιμετώπισης. 

Tips για μαμάδες: Τρόποι να αντιμετωπίσετε την ξαφνική απώλεια μαλλιών

Τα μαλλιά σας χρειάζονται θρεπτικά συστατικά ώστε να είναι υγιή. Οι τρίχες αποτελούνται από κερατίνη και πρωτεΐνες, πράγμα που σημαίνει ότι εάν δεν τρώτε αρκετές πρωτεΐνες καθημερινά, είναι πιθανό να παρατηρήσετε αραίωση των μαλλιών και τριχόπτωση.

Για να πάρετε πρωτεΐνες, είναι σημαντικό να τρώτε μοσχάρι, ψάρια, κοτόπουλο, γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά, όσπρια και προϊόντα σόγιας.

Τι άλλο μπορείτε να κάνετε

Μασάζ

Μια μικρή μελέτη διαπίστωσε ότι ένα καθημερινό μασάζ διάρκειας 4 λεπτών στο τριχωτό της κεφαλής, τονώνει την ανάπτυξη των μαλλιών.

Λάδι καρύδας

Άλλη μελέτη του 2018 διαπίστωσε ότι το λάδι καρύδας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της τριχόπτωσης.Περάστε τα μαλλιά σας με λάδι καρύδας, κάντε ένα απαλό μασάζ, αφήστε το για 10 λεπτά στα μαλλιά και στη συνέχεια, λούστε τα.

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τον ρυθμό ανάπτυξης των μαλλιών . Αυτή η βιταμίνη μπορεί επίσης να βοηθήσει στην παραγωγή σμήγματος , διατηρώντας το τριχωτό της κεφαλής πιο υγιές και ικανό να διατηρήσει περισσότερες τρίχες.
Γεμίστε το πιάτο σας με τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Α, όπως γλυκοπατάτες, γλυκές πιπεριές και σπανάκι.

Πολυβιταμίνες

Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι οι βιταμίνες A, B, C, D, σίδηρος, σελήνιο και ψευδάργυρος είναι σημαντικές για την ανάπτυξη των μαλλιών. Μιλήστε με τον γιατρό σας τι είδους εξετάσεις πρέπει να κάνετε ώστε να διαπιστωθεί η έλλειψη ή όχι βιταμινών.

Τακτικό λούσιμο

Το συχνό λούσιμο των μαλλιών μπορεί να σας προστατεύσει από την τριχόπτωση διατηρώντας το τριχωτό της κεφαλής υγιές και καθαρό. Το κλειδί είναι να χρησιμοποιείτε ένα ήπιο σαμπουάν.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο προστατεύει τα μαλλιά από την ξηρότητα και τις σπασμένες άκρες. Το ελαιόλαδο είναι επίσης ένα βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής , η οποία μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της γενετικής τριχόπτωσης.
Εφαρμόστε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο απευθείας στα μαλλιά και αφήστε το για 30 λεπτά πριν τα λούσετε.

Πηγή: healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved