Tips για μαμάδες: Σπιτική μάσκα ενυδάτωσης για ξηρές επιδερμίδες

Σπιτική μάσκα προσώπου με μπανάνα, βρόμη και γιαούρτι.

Tips για μαμάδες: Σπιτική μάσκα ενυδάτωσης για ξηρές επιδερμίδες

Η επιδερμίδα μας χρειάζεται σωστή ενυδάτωση όλες τις εποχές του χρόνου. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε διάφορες ενυδατικές κρέμες και μάσκες ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας, όπως όμως έχουμε αναφέρει πολλάκις, κάθε τι σπιτικό είναι πάντα καλύτερο και φυσικά λιγότερο κοστοβόρο.

Μία από τις πιο απλές ενυδατικές μάσκες που μπορείτε να φτιάξετε και μόνες σας στο σπίτι με απλά υλικά είναι η παρακάτω.

Μάσκα με μέλι, βρόμη και γιαούρτι

Είναι ιδανική και για τις πιο ξηρές επιδερμίδες, τις οποίες ενυδατώνει σε βάθος και τις κάνει λείες και λαμπερές.

Θα χρειαστείτε:

  • 1/2 ώριμη μπανάνα
  • 1 κ.σ. βρόμη
  • 1 κ.σ. γιαούρτι

Η μπανάνα περιέχει βιταμίνη Α, κάλιο, βιταμίνη Β6 και αντιοξειδωτικά. Δίνει λάμψη στην επιδερμίδα και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες προκαλούν τη γήρανση της επιδερμίδας. Αντίστοιχα η βρόμη περιέχει πολυσακχαρίτες που μετατρέπονται σε ζελατινώδη ουσία, όταν αναμειγνύεται με νερό. Όταν εφαρμόσετε την μουλιασμένη βρώμη στο πρόσωπό σας, σχηματίζει ένα λεπτό προστατευτικό φιλμ που καταπολεμάει το ξηρό δέρμα και τα συμπτώματά του, όπως το ξεφλούδισμα. Τέλος, το γιαούρτι περιέχει λιπαρά που περιέχει θρέφουν την αφυδατωμένη επιδερμίδα, τη μαλακώνουν και τη βοηθούν να διατηρήσει την υγρασία της.

Πώς θα φτιάξετε την σπιτική μάσκα:

Σε ένα μπολ κόψτε την μπανάνα σε κομματάκια και πιέστε την με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πουρές. Προσθέστε στο μπολ τη βρόμη και ανακατέψτε καλά.

Στη συνέχεια προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε λίγο ακόμα.

Απλώστε τη μάσκα σε όλη την περιοχή του προσώπου και αφήστε την να δράσει για 20-30 λεπτά. Τέλος, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και κάνοντας κυκλικές κινήσεις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved