Ομορφιά για μαμάδες: Tips για δυνατά, λαμπερά και υγιή μαλλιά

Έχετε αδύναμα και θαμπά μαλλιά; Να τι να κάνετε.

Ομορφιά για μαμάδες: Tips για δυνατά, λαμπερά και υγιή μαλλιά

Να πώς θα δυναμώσετε τα μαλλιά σας και πώς θα τα κάνετε λάμπουν πιο πολύ από ποτέ.

1. Στο μπάνιο

Μη χρησιμοποιείτε συχνά σαμπουάν. Αν λούζετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε συχνά το σαμπουάν. "Το υπερβολικό λούσιμο αφαιρεί από τις τρίχες τη φυσιολογική λιπαρότητα και τα ξηραίνει.

2. Ξεμπλέξτε τα μαλλιά σας

Τις μέρες που λούζετε τα μαλλιά σας βουρτσίστε τα καλά πριν τα βρέξετε.

omorfia gia mamades dinata mallia 3

3. Κάντε τα θεραπεία με τα δικά τους έλαια

Πριν τρίψετε τα μαλλιά σας εκμεταλλευτείτε τη λιπαρότητα για να κάνετε μια σούπερ θεραπεία στα μαλλιά σας. Περάστε δύο λεπτά αφήνοντας το ζεστό νερό να κυλά στα μαλλιά σας. Με λίγο μασάζ, τα φυσικά έλαια των μαλλιών σας θα τρέξουν προς τα κάτω, ενυδατώνοντάς τα.

4. Μην τρίβετε με δύναμη τα μαλλιά

Ένα απαλό μασάζ με τα δάχτυλα είναι αρκετό. Μην τρίβετε τα μαλλιά σας και μην τα τραβάτε, γιατί καταστρέφετε τις άκρες τους.

5. Βάλτε μάσκα

Κάποιες φορές μέσα στον χρόνο τα ταλαιπωρημένα μαλλιά χρειάζονται επανόρθωση. Αφιερώστε τρία με πέντε λεπτά μερικές φορές την εβδομάδα, κάνοντας μια μάσκα. Θα δείτε μεγάλη διαφορά.

omorfia gia mamades dinata mallia 1

6. Μην ξεχνάτε το μαλακτικό σας

Οι περισσότεροι hair experts συνιστούν τη χρήση κάποιου conditioner κατά τη διάρκεια του λουσίματος. Με αυτόν τον τρόπο η τρίχα μαλακώνει και οι κόμποι "εξαφανίζονται".

7. Στύψτε τα μαλλιά σας και μην τα τρίψετε

Αντί να τρίψετε τα μαλλιά σας στην πετσέτα, στύψτε τα αρκετά καλά με τα χέρια σας. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία, τυλίγοντας τα μαλλιά σε μια πετσέτα.

πηγή: parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved