Τρεις σπιτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας

Πιτυρίδα: 3 σπιτικές συνταγές για να την απομακρύνετε φυσικά

Τρεις σπιτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της πιτυρίδας

Η πιτυρίδα δεν είναι ξεκάθαρο γιατί δημιουργείται. Μπορεί να οφείλεται σε ξηροδερμία του τριχωτού της κεφαλής ή σε μία δερματική πάθηση που λέγεται σμηγματορροϊκή δερματίτιδα.

Μπορεί όμως σε κάποιες περιπτώσεις, να προκληθεί επίσης από έκζεμα, ψωρίαση, ή τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό ενός μύκητα που ονομάζεται malassezia.

Η αγωγή για την καταπολέμηση της πιτυρίδας μπορεί να περιλαμβάνει σαμπουάν με πυριθειόνη ψευδαργύρου, η οποία στοχεύει μύκητες και βακτήρια, κετοκοναζόλη που επίσης καταπολεμά τους μύκητες, λιθανθρακόπισσα και σουλφίδιο του σεληνίου, τα οποία επιβραδύνουν την ανάπτυξη και την απομάκρυνση των κυττάρων του δέρματος στο τριχωτό της κεφαλής και τέλος σαλικυλικό οξύ, το οποίο χαλαρώνει τις νιφάδες έτσι ώστε να μπορούν να απομακρυνθούν.

pitirida fisiki antimetopisi 1

Αν όμως ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία των γυναικών που προτιμούν να αντιμετωπίζουν φυσικά την πιτυρίδα δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα παρακάτω τρία βήματα.

Δείτε πώς μπορείτε να απομακρύνετε την πιτυρίδα:

1. Λουστείτε κάθε μέρα

Ναι! Κάθε μέρα! Όταν δεν λούζεστε, η βρωμιά, η σκόνη και λιπαρότητα οδηγούν σε φαγούρα και επιπλέον ερεθισμό του κεφαλιού.

Δεν χρειάζεται να λουστείτε με ακριβά φαρμακευτικά προϊόντα. Χρησιμοποιήστε ένα σαμπουάν που περιέχει έλαια ή αλόη.

pitirida fisiki antimetopisi 3

2. Χρησιμοποιήστε ένα toner που θα φτιάξετε μόνη σας

Ανακατέψτε (ίδια ποσότητα) ανθόνερο αμαμελίδας με στοματικό διάλυμα που περιέχει αλκοόλ (Μπορείτε αν θέλετε, να ετοιμάσετε μια μεγάλη ποσότητα και να τη διατηρήσετε στο ντουλάπι σας.) Μετά λούσιμο και το ταμπονάρισμα με την πετσέτα, πασπαλίστε το μείγμα αυτό στο τριχωτό της κεφαλής σας, κάντε μασάζ με τις άκρες των δακτύλων σας και χτενίστε.

3. Εφαρμόστε ζεστό ελαιόλαδο

Μία φορά την εβδομάδα, βάλτε 50 γραμμάρια ελαιόλαδο στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα και με ένα βαμβάκι εφαρμόστε το ζεστό λάδι στις ρίζες των μαλλιών σας. Αφήστε για περίπου 30 λεπτά (αν μπορείτε σκεπάστε με ένα πλαστικό καπελάκι) και λουστείτε κανονικά. Θυμηθείτε! Πριν ρίξετε νερό στο κεφάλι σας, να περάσετε πρώτα το σαμπουάν και να κάνετε ελαφρύ μασάζ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved