Σας τέλειωσε η ενυδατική; Έχετε πέντε φυσικές εναλλακτικές λύσεις

Αν ξεμείνατε από ενυδατική κρέμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πέντε φυσικά προϊόντα.

Σας τέλειωσε η ενυδατική; Έχετε πέντε φυσικές εναλλακτικές λύσεις

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι απαραίτητη προκειμένου να παραμείνει υγιής.Εκτός από τη διατροφή και οι κρέμες βοηθούν το δέρμα να παραμένει ενυδατωμένο.

Στην περίπτωση λοιπόν που σας έχει τελειώσει η κρέμα προσώπου ή σώματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα ακόλουθα φυσικά προϊόντα.

Λάδι καρύδας

Ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος - λιπαρό, ξηρό ή μεικτό. Λόγω των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων, είναι εξαιρετικό στην πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και καθυστερεί την εμφάνιση ρυτίδων ή χαλάρωσης του δέρματος. Το λάδι καρύδας μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία της ψωρίασης, της δερματίτιδας και του εκζέματος.

amigdalelaio

Αμυγδαλέλαιο

Μια εξαιρετική επιλογή για ξηρό δέρμα καθώς το αμυγδαλέλαιο διεισδύει στα πολλαπλά στρώματα του δέρματος. Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και στη βελτίωση της εικόνας της επιδερμίδας.

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο περιέχει βιταμίνη Ε που προάγει την παραγωγή κολλαγόνου, μια πρωτεΐνη ζωτικής σημασίας για υγιές δέρμα. Ωστόσο, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι το ελαιόλαδο μπορεί να ερεθίσει άτομα με ευαίσθητο δέρμα, οπότε αν αυτό σας αφορά, φροντίστε να το δοκιμάσετε σε μια μικρή περιοχή του δέρματός σας πριν το χρησιμοποιήσετε.

Βούτυρο καριτέ

Το βούτυρο καριτέ περιέχει βιταμίνες A, E, F και K . Προωθεί την αναγέννηση των κυττάρων, η οποία βοηθά στην επούλωση των πληγών και διατηρεί το δέρμα σας υγιές.

aloe vera

Αλόη

Η αλόη βέρα είναι ιδανική τόσο για ξηρό όσο και για λιπαρό δέρμα. Περιέχει 75 διαφορετικές ενώσεις που προωθούν ενεργά το υγιές δέρμα, αποτρέπουν τις ουλές και μειώνουν τη φλεγμονή του δέρματος. Η αλόη βέρα έχει επίσης αποδειχθεί ότι βοηθά στην καταπολέμηση της ακμής.

Βούτυρο κακάο

Το βούτυρο κακάου έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και προάγει την ανάπτυξη κολλαγόνου. Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο βούτυρο κακάο προστατεύουν επίσης το δέρμα από το εσωτερικό «εξουδετερώνοντας» το οξειδωτικό στρες, σημαντικό παράγοντα της πρόωρης γήρανσης του δέρματος.

Πηγή: becausehealth.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved