Tips για μαμάδες: Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των πανάδων

Πώς φεύγουν οι πανάδες από το πρόσωπο με φυσικούς τρόπους. 

Tips για μαμάδες: Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης των πανάδων

Οι πανάδες είναι από τις πιο συνηθισμένες δερματικές παθήσεις. Ο βασικός λόγος που δημιουργούνται αυτές οι δυσχρωμίες στο πρόσωπο , στα χέρια ή τα πόδια, είναι ο ήλιος και η έκθεσή στην ακτινοβολία χωρίς τη χρήση αντηλιακής κρέμας.

Υπάρχουν διάφορες φυσικές θεραπείες που μπορείτε να κάνετε μόνη σας στο σπίτι για να αντιμετωπίσετε τις πανάδες εφόσον δεν είναι αναγκαία η συμβολή του δερματολόγου.

Αυτές είναι:

Χυμός λεμονιού

Είναι γνωστό ότι ο χυμός λεμονιού είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός καθώς βοηθά στην απομάκρυνση των πανάδων. Πάρτε 2 έως 3 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού και κάντε απαλό μασάζ με τα δάχτυλα σας πάνω στις πανάδες. Αφήστε το για 8-10 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Αλόη βέρα

Δοκιμάστε φρέσκο τζελ αλόης βέρα. Μπορείτε είτε να το αφαιρέσετε από ένα φυτό αλόης βέρα είτε να πάρετε ένα βιολογικό από την αγορά. Απλώστε το σε όλο το πρόσωπό σας και αφήστε το για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Επαναλάβετε αυτή τη θεραπεία καθημερινά για καλύτερα αποτελέσματα.

Βουτυρόγαλα

Το βουτυρόγαλα βοηθά στη μείωση των πανάδων ενώ το κρατά ενυδατωμένο. Για να χρησιμοποιήσετε το βουτυρόγαλα δημιουργήστε μια παχιά πάστα χρησιμοποιώντας πλιγούρι βρώμης. Ανακατέψτε αυτά τα δύο συστατικά και απλώστε τα στο πρόσωπό σας για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα δύο φορές την εβδομάδα για ταχύτερα αποτελέσματα.

Αμυγδαλέλαιο

Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και Ε που βοηθούν στη θρέψη του δέρματος και στη μείωση των χρωματισμών. Πάρτε 2-3 σταγόνες αμυγδαλέλαιο και αφού το ζεστάνετε, με τη βοήθεια των δακτύλων σας κάντε μασάζ στο πρόσωπό σας και αφήστε για περίπου 1 ώρα ή έως ότου το δέρμα απορροφήσει πλήρως το λάδι. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Πηγή: food.ndtv.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved