Tips για μαμάδες: Φτιάξτε μόνες σας αντιρυτιδική κρέμα ματιών

Σπιτική αντιρυτιδική κρέμα για τα μάτια με φυσικά υλικά.

Tips για μαμάδες: Φτιάξτε μόνες σας αντιρυτιδική κρέμα ματιών

Οι ρυτίδες και η χαλάρωση της επιδερμίδας γίνονται ακόμα πιο έντονες με το πέρασμα του χρόνου. Τα μάτια είναι από τα πρώτα σημεία του προσώπου που ο χρόνος αφήνει τα σημάδια του. Οι ρυτίδες στο πλάι και κάτω από τα μάτια είναι ένα πρόβλημα που πολλές γυναίκες καλούνται να αντιμετωπίσουν και οι καλύτεροι σύμμαχοι σε αυτήν την προσπάθεια είναι οι αντιρυτιδικές κρέμες.

Ως γνωστόν, κάθε τι σπιτικό είναι πάντα καλύτερο για αυτό σήμερα σας προτείνουμε μία σπιτική αντιρυτιδική κρέμα για τα μάτια. Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλιτζάνι έλαιο καρύδας
  • 6-8 κάψουλες βιταμίνης E
  • λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο της επιλογής σας (προαιρετικά)

Το έλαιο καρύδας προσφέρει ενυδάτωση και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που θρέφουν την επιδερμίδα. Αντίστοιχα, η βιταμίνη E είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες και έχει αντιγηραντική δράση. Τέλος, κάποια αιθέρια έλαια όπως το αιθέριο έλαιο από λιβάνι, συμβάλλουν στην αναζωογόνηση του δέρματος και στην καταπολέμηση των ρυτίδων.

Πώς θα φτιάξετε την σπιτική αντιρυτιδική κρέμα για τα μάτια:

Βάλτε το έλαιο καρύδας σε ένα μικρό μπολ και ζεστάνετέ το στον φούρνο μικροκυμάτων για λίγα λεπτά σε χαμηλή έντασή. Στη συνέχεια, ρίξτε στο μείγμα τις κάψουλες της βιταμίνης E και προσθέστε αν θέλετε το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Ανακατέψτε πολύ καλά και βάλτε το μπολ με το περιεχόμενο στο ψυγείο περίπου μία ώρα, μέχρι να αποκτήσει στερεή μορφή.

Πηγή: redefinedmom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved