Tips για μαμάδες: Σπιτικές κρέμες ματιών για ρυτίδες και μαύρους κύκλους

Φτιάξτε μόνοι σας με φυσικά υλικά κρέμα για την περιοχή των ματιών.

Tips για μαμάδες: Σπιτικές κρέμες ματιών για ρυτίδες και μαύρους κύκλους

Η επιδερμίδα κάτω και γύρω από την περιοχή των ματιών είναι λεπτή κι ευαίσθητη. Χρειάζεται λοιπόν ιδιαίτερη φροντίδα.

Από τα πιο συχνά προβλήματα της συγκεκριμένης περιοχής είναι οι ρυτίδες αλλά και οι μαύροι κύκλοι, οι οποίοι προκαλούνται κυρίως από έλλειψη ύπνου, κακή διατροφή αφυδάτωση.

Για να μειώσετε τις ρυτίδες, την ξηρότητα και να εξαλείψετε τους μαύρους κύκλους δοκιμάστε DIY κρέμες ματιών με φυσικά υλικά.

Σπιτική κρέμα με λάδι καρύδας

Ζεσταίνετε ½ φλιτζάνι λάδι καρύδας σε φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα. Τρυπήστε 5 κάψουλες ελαίου βιταμίνης Ε και αναμείξτε τα δύο συστατικά προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας λάδι νυχτολούλουδου.Βάλτε το μείγμα μέσα σε ένα δοχείο και φυλάξτε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί.
Εφαρμόστε την κρέμα μετά τον καθαρισμό το πρωί κάτω από το μακιγιάζ και πριν τον ύπνο

Σπιτική κρέμα με αλόη

Ο συνδυασμός βιταμίνης Ε και αλόης βέρα σε τζελ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην ανάπλαση της επιδερμίδας. Η βιταμίνη Ε παρέχει στο δέρμα συσφικτικά και ενισχυτικά οφέλη, ενώ η αλόη ενυδατώνει και τονώνει τη χαλάρωση που προκαλείται από την απώλεια λίπους κάτω από το ανώτερο στρώμα του δέρματος.

Εκτέλεση

Ανακατέψτε μαζί μια μικρή, ίση ποσότητα αλόης και ελαίου βιταμίνης Ε και τοποθετήστε την κρέμα σε ένα βαζάκι. Τη χρησιμοποιείτε καθημερινά το βράδυ στην περιοχή των ματιών.

Σπιτική κρέμα με αβοκάντο

Ανακατέψτε τρεις φέτες αβοκάντο με 5 σταγόνες αμυγδαλέλαιο. Απλώστε στην περιοχή των ματιών και ξεπλύντε μετά από 5 λεπτά.
Το αβοκάντο δεν είναι μόνο μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των ρυτίδων. Το αμυγδαλέλαιο από την άλλη, είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ανανεώνει τα κύτταρα του δέρματος, ενώ είναι αντιφλεγμονώδες και εξαιρετικά ενυδατικό.

Πηγή: peacefuldumpling.compeacefuldumpling.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved