Tips για μαμάδες: DIY scrub προσώπου με λεμόνι και αλάτι για βαθύ καθαρισμό

Φτιάξτε το δικό σας scrub προσώπου με δύο υλικά.

Tips για μαμάδες: DIY scrub προσώπου με λεμόνι και αλάτι για βαθύ καθαρισμό

Μπορεί τους τελευταίους μήνες τις περισσότερες ώρες να τις περνάμε εντός σπιτιού και να μην φοράμε τόσο συχνά μακιγιάζ όσο την προ καραντίνας εποχή, η φροντίδα και ο συστηματικός καθαρισμός της επιδερμίδας όμως είναι σημαντικός και δεν πρέπει τον αμελούμε.

Ο καλύτερος και πιο απλός τρόπος για να φροντίσουμε την επιδερμίδα και να απομακρύνουμε νεκρά κύτταρα και άλλες ακαθαρσίες είναι να φτιάξουμε σπιτικά scrub με απλά υλικά που ήδη έχουμε σπίτι.

Σήμερα, σας προτείνουμε ένα σπιτικό scrub με λεμόνι και αλάτι. Το λεμόνι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και μπορεί να θεραπεύσει την ακμή. Επίσης είναι κατάλληλο και για τις πιο λιπαρές επιδερμίδες και δίνει στην επιδερμίδα μία φυσική λάμψη.

Το αλάτι αντίστοιχα θα αφαιρέσει τα νεκρά κύτταρα και τους ρύπους από το δέρμα, και παράλληλα θα αποτρέψει τη δημιουργία βακτηριδίων και μικροβίων που προκαλούν σπυράκια.

Για το scrub προσώπου με λεμόνι και αλάτι θα χρειαστείτε :

  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 2 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μερικές σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο

Ανακατέψτε τα παραπάνω υλικά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Έπειτα πάρτε λίγη ποσότητα και κάντε πολύ απαλό μασάζ σε όλο το πρόσωπο για τρία με πέντε λεπτά. Στη συνέχεια πλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό και σκουπίστε το με μία καθαρή πετσέτα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved