Tips για μαμάδες: Δυναμώστε τα λεπτά μαλλιά σας με δύο σπιτικές μάσκες

Αν οι τρίχες των μαλλιών σας είναι λεπτές και αδύναμες δοκιμάστε δύο μάσκες με σπιτικά υλικά.

Tips για μαμάδες: Δυναμώστε τα λεπτά μαλλιά σας με δύο σπιτικές μάσκες

Τα μαλλιά σας είναι αδύναμα και λεπτά ενώ παρατηρείτε κι έντονη τριχόπτωση; Υπάρχουν διάφορες πιθανές αιτίες με τις πιο πιθανές τις εξής:

Κληρονομικότητα

Ορισμένα χαρακτηριστικά του σώματος αποκτώνται από τους γονείς, ένα από αυτά είναι και πυκνότητα των μαλλιών.

Κακή διατροφή

Η ανάπτυξη των μαλλιών επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφή.Τα βασικότερα «δομικά συστατικά» για υγιή μαλλιά είναι οι πρωτεΐνες, τα Ω-3 λιπαρά οξέα, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ο σίδηρος και η βιοτίνη.

Ορμονική διαταραχή

Η αδυναμία των μαλλιών αποτελεί σύμπτωμα του υποθυρεοειδισμού ή της έναρξης της εμμηνόπαυσης για τις γυναίκες. Μια επίσκεψη στον ενδοκρινολόγο είναι αρκετή για να διαπιστώσετε αν αυτή είναι η αιτία του προβλήματος.

Μάσκες για να αποκτήσετε γερά μαλλιά

Μαγιονέζα με αυγό

Φτιάξτε μια πάστα αναμειγνύοντας 1- 2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα και ένα αυγό.Απλώστε την στα μαλλιά σας, αφήστε την για 25-30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύντε.Χρησιμοποιήστε αυτήν τη μάσκα κάθε εβδομάδα για να δείτε γρήγορα αποτελέσματα.

avocado

Μάσκα αβοκάντο με μπανάνα

Ανακατέψτε ένα ώριμο αβοκάντο μεσαίου μεγέθους και μια μικρή ώριμη μπανάνα.Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και φύτρο σιταριού.Κάντε απαλό μασάζ σε αυτό το μείγμα στα μαλλιά σας καλύπτοντας τις ρίζες και άκρες. Μετά από 30 λεπτά, ξεπλύντε με κρύο νερό και σαμπουάν.Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε αυτή τη μάσκα δύο φορές την εβδομάδα.

Πηγή:femina.in

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved