Περιποίηση δέρματος: Οκτώ λάθη που κάνετε και σας δείχνουν μεγαλύτερη

Ποιες συνήθειες πρέπει να αλλάξετε όσον αφορά τη φροντίδα της επιδερμίδας σας.

Περιποίηση δέρματος: Οκτώ λάθη που κάνετε και σας δείχνουν μεγαλύτερη

Οι περισσότερες γυναίκες ακολουθούν μια ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας τους προκειμένου να τη διατηρήσουν υγιή και λαμπερή.

Εκτός από την σωστή διατροφή και τον ύπνο εξίσου σημαντικό ρόλο παίζουν η ενυδάτωση, ο σωστός καθαρισμός και η απολέπιση. Αν για παράδειγμα καθημερινά βάφεστε, είναι απαραίτητο να το αφαιρείτε το μακιγιάζ πριν πάτε για ύπνο. Τις ώρες που κοιμάστε γίνεται αναδόμηση της επιδερμίδας και αποκατάσταση της φθοράς που προκαλεί η κακή διατροφή, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η ηλιακή ακτινοβολία. Τα κατάλοιπα του μακιγιάζ λοιπόν, δυσκολεύουν αυτή τη διαδικασία.

Όμως συχνά κάνετε λάθη όταν φροντίζετε το δέρμα με αποτέλεσμα να φαίνεστε μεγαλύτερη.

Ποια είναι αυτά

  • Κάνετε πολύ συχνά απολέπιση δέρματος με αποτέλεσμα να «τραυματίζεται» το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας.
  • Χρησιμοποιείτε αντιγηραντικές κρέμες για να μειώσουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες χωρίς όμως να προσέχετε τη διατροφή σας.
  • Στεγνώνετε το πρόσωπό σας, τρίβοντάς το στην πετσέτα, προκαλώντας συχνά ερεθισμούς ή υπερβολική ξηρότητα.
  • Δεν αλλάζετε όσο συχνά θα έπρεπε μαξιλαροθήκη και δεν δίνεται σημασία στην ποιότητα του υφάσματος.
  • Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, χρησιμοποιείστε άργιλο, καθώς διατηρεί το δέρμα σας ενυδατωμένο ενώ αφαιρεί επίσης τη βρωμιά και περιορίζει τη λιπαρότητα.Για λιπαρό δέρμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε γαλλικό πράσινο πηλό καθώς απορροφά τη λιπαρότητα και χαρίζει υγιή επιδερμίδα.

Δείτε ποια άλλα λάθη κάνετε στην καθημερινότητά σας σχετικά με την φροντίδα της επιδερμίδας σας στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved